laboratorija aqualab plus trebinje (9).jpg

KKS je prva i osnovna dijagnostička pretraga u većini zahtijeva ljekara za laboratorijska ispitivanja. KKS je analiza kojim određujemo ukupan broj krvnih ćelija crvene i bijele loze kao i trombocita.

U laboratoriji Aqualab uradite kompletnu krvnu sliku i CRP sa popustom na cijenu od 20 odsto.

Pod crvenom krvnom lozom podrazumijevamo eritrocite, a osim njihove vrijednosti određuje se i količina hemoglobina, hematokrita i eritrocitnih parametara MCV, MCH i MCHC.

Unutar bijele krvne loze određujemo ukupan broj leukocita, koje dodatno diferenciramo na granulocite (neutrofili, eozinofili, bazofili), limfocite i monocite.

Trombociti su jedan od elemenata KKS čija se vrijednost kontroliše u dijagnostici i praćenju terapije kod poremećaja krvarenja kao i kod bolesti koštane srži.

Važno je naglasiti da KKS nije pregled opšteg zdravstvenog stanja (koji bi uključivao i pregled opšte biohemije) već pregled osnovnih hematoloških parametara koji se tumače u skladu sa kliničkom slikom i rezultatima ostalih analiza koje ljekar predloži.

U ovoj laboratoriji možete da uradite i jednu od 4.000 različitih analiza.

Laboratorija raspolaže sa savremenom opremom i stručnim kadrom koje će svim korisnicima biti na raspolaganju radnim danima od 7.00 do 19.30 sati, a subotom od 7.00 do 14.00 časova.

U ovoj laboratoriji možete da uradite analize iz oblasti biohemije, hematologije, mikrobiologije, genetike, patohistologije.

Sve informacije o možete da dobijete i na telefone: +38759/962-400, +38759/962-500 i +38766/625-625, kao i putem imejl adrese: trebinje@aqualab.ba