Izlozba foto kino klub trebinje 20222.jpg

U Kulturnom centru otvorena je 15. Klupska izložba Foto-kino kluba Trebinje, na kojoj je prikazano 80 fotografija u crno-bijeloj i kolor tehnici od 21 autora, koje je izabrao majstor fotografije Siniša Skenderija iz Viteza.

Dodijeljene su i nagrade. Prvu nagradu u kategoriji crno-bijele fotografije osvojio je Pavle Kovač, druga nagrada pripala je Marijani Hajrović, a treća Jovanu Vidakoviću.

U konkurenciji kolor fotografije, prva nagrada dodijeljena je Dušanu Vukoviću, druga Radoju Elezu, a treće mjesto zauzela je fotografija Slavenka Vukasovića.

Pohvala za fotografiju u konkurenciji crno-bijele fotografije pripala je Miodragu Vujačiću, dok su Branislavu Ruparu i Radovanu Dangubiću dodijeljene pohvale u konkurenciji kolor fotografija.

Prema riječima izvršnog direktora Foto kino kluba Trebinje Slavenka Vukasovića, ovo je najmasovnija izložba do sada i fotografije su prikazane u dva izložbena prostora.

"U jednoj su izložene crno-bijele fotografije, a u drugoj su kolor. Bila je velika šarolikost tema. Fotografije su dobrog kvaliteta, a među autorima su i novi članovi koji su završili ove godine kurs fotografije", rekao je Vukasović.

Izlozba foto kino klub trebinje 20221.jpg

Načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić je rekla da je selektor izložbe imao veliki zadatak da izabere fotografije za izložbu.

"Ono što želim da istaknem je da se radi o ljudima koji su prije svega ljubitelji fotografije, pa su onda profesionalci. I oni koji to rade iz čiste ljubavi su uspjeli da se svrstaju u red onih čije je radove čast i zadovoljstvo vidjeti. Petnaest godina je dug i značajan period, vidljivo je da se mladi interesuju za fotografiju i večeras imamo izlagača od studenata do starih znalaca fotografije", kazala je Skočajićeva.

Marijana Hajrović je dobila drugu nagradu za crno-bijelu fotografiju, a na nagrađenoj fotografiji se nalazi njen sin Đurađ.

"Tog kišnog dana nastala je serija kvalitetnih i dobrih fotografija. Na ovoj izložbi predstavljeno je sedam mojih fotografija i sve su mi podjednako drage, ali značajno mi je što sam sa ovom fotografijom dobila drugu nagradu. Diplomirani sam grafičar i oduvijek sam znala da ću se baviti fotografijom, a član sam Foto-kino kluba Trebinje od ove godine. Ovo je moja druga izložba sa kolegama, a na prvoj sam sa pozorišnom fotografijom dobila isto drugu nagradu", objasnila je Hajrovićeva.

Pokrovitelj izložbe je Grad Trebinje.

Izlozba foto kino klub trebinje 20223.jpg