Sp katar.jpg

Svjetsko prvenstvo u fudbalu, koje traje do 18. decembra, počinje u nedjelju u 17.00 časova utakmicom između Katara i Ekvadora koju će suditi italijanski sudija Danijele Orsato.

Svakog dana grupne faze, osim prve dvije, igraće se četiri utakmice od 11.00 do 20.00 časova po našem vremenu.

Nakon otvaranja kada ćemo gledati samo jedan meč, u ponedjeljak se igraju tri utakmice i onda ulazimo u pomenuti ritam od četiri utakmice svakog dana.

Zvanična ceremonija otvaranja zakazana je za oko 15.30, a cijeli događaj će se održati na stadionu Al Bajt u gradu Al Kor, koji je udaljen oko 50 kilometara od glavnog grada Dohe.

Al Bajt može da primi 60.000 navijača, a biće domaćin šest utakmica grupne faze, kao i po jedne utakmice osmine finala, četvrtfinala i polufinala. Domaćini su najavili niz iznenađenja tokom ceremonije, a južnokorejska pop zvijezda Jung Kuk iz dječačkog benda BTS izvešće „Dreamers“, zvaničnu himnu ovog Svjetskog prvenstva, sa katarskim pjevačem Fahadom al Kubaisijem.

Program od sedam činova vodiće umjetnici koji će da pokušaju da povežu katarsku tradiciju sa svjetskom kulturom, a u svojim nastupima odaće počast svim reprezentacijama koje će nastupiti na SP-u.

Srbija svoj prvi meč igra protiv Brazila 24. novembra od 20.00 časova.