Pomen policajci trebinje2.jpeg

Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije služio je danas u Trebinju pomen poginulim pripadnicima Centra javne bezbjednosti Trebinje, povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske - Aranđelovdana.

U krugu Policijske uprave u Trebinju položeno je cvijeće na spomen-obilježje i u Crkvi Svetog cara Lazara prelomljen slavski kolač.

Načelnik Uprave Siniša Laketa zahvalio je članovima porodica poginulih pripadnika MUP-a Srpske što prisustvuju slavi, naglasivši da je njihova žrtva najveća i da će njihovi nasljednici nastaviti da čuvaju srpsku policiju.

On je čestitao slavu svim pripadnicima Policijske uprave Trebinje i MUP-a Republike Srpske.

Govoreći o rezultatitima rada Policijske uprave, Laketa je rekao novinarima da je dobra bezbjednosna situacija na području istočne Hercegovine.

On je istakao da policija radi na sprečavanju svih oblika kriminaliteta, navodeći da je tokom noći i juče zaplijenila oko 30 kilograma marihuane i uhapsila dva lica.

Pomen policajci trebinje1.jpeg

Laketa je rekao da treba poboljšati bezbjednost u saobraćaju jer je u ovoj godini pet ljudi poginulo na putevima u istočnoj Hercegovini, te pozvao sve da zajednički rade na tome.

MUP Republike Srpske obilježiće u ponedjeljak, 21. novembra, krsnu slavu, Svetog arhangela Mihaila.