nasilje profesor trstenik.jpg

Vaspitno-disciplinski postupak pokrenut je protiv tri đaka škole zbog ponašanja maltretiranja profesorice, a društvene mreže pune su osude njihovog ponašanja.

Većina je navela da je šokirana skandaloznim ponašanjem djece, kao i da bi njihove roditelje trebalo da bude sramota.

Jedan korisnik Twittera iz Trstenika je naveo da u tom gradu, osim dvije srednje škole, niko nije osudio ovaj incident.

"Koleginicu sam zatekao iste večeri u Hitnoj sa sinom i čuo šta se i kako desilo. Srećom nije imala fizičke povrede. Učenici nisu bili poznati po većim prekršajima. Za ovako nešto, ne. Trideset godina radim u ovoj školi i do sada se nije ništa slično dogodilo. Postoji mogućnost da budu isključeni iz škole, ali oni su napravili veći prekršaj. Nastavničko veće će u narednu sredu doneti disciplinsku odluku", kaže Milan Glidžić, direktor Tehničke škole u Trsteniku.

Kako mediji saznaju, dvojica učenika su maljoletni, dok je jedan punoljetan. Sa roditeljima je obavljen razgovor. Poslati su im pisani pozovi i oni su blago rečeno, zgroženi, prenosi b92.

"Jedan roditelj se nije odazvao. Verovatno nije video poziv. Snimak se pojavio iste večeri, oko 23.30h. U prvi mah sam bio šokiran. Nisam znao šta i kako da razmišljam. Preduzimamo sve mere u borbi protiv nasilja", objašnjava Glidžić.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan od učenika koji su učestvovali u ovom maltretiranju nastavnice, od ranije je bio poznat Centru za socijalni rad zbog manjih prekršaja.