Studenti i curic.jpg

Povodom Međunarodnog dana studenata, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je organizovao prijem za studente javnih fakulteta sa sjedištem u našem gradu.

Gradonačelnik je čestitajući Međunarodni dan svim studentima istakao da je cilj sastanka poboljšanje uslova za sve studente u Trebinju.

„U toku je realizacija uvođenja stipendija svim studentima koji se odluče da upišu fakultet u Trebinju u iznosu od 150 maraka mjesečno. Takođe, nastavićemo sprovođenje svih projekata i programa koji su bili i ranije, kao što su stipendije za studente sa prebivalištem u Trebinju, ekskurzija za uspješne studente sa prosjekom preko devet, a od naredne godine će svi uspješni studenti koji studiraju u našem gradu, bez obzira odakle dolaze moći da se prijave na ovaj javni poziv. Neke od pogodnosti koje imaju studenti za sada su besplatno korištenje zatvorenog bazena, prostora od javog interesa, a oni su predložili i da se nađe neki kutak za druženje i radićemo na tome. Svi zajedno bi trebalo da doprinesemo tome da što veći broj studenata u narednom periodu odluči da studira baš u našem gradu“, rekao je Ćurić.

Boško Radović, student na Poljoprivrednom fakultetu u Trebinju kazao je da je srećan i zadovoljan što je upisao ono što je želio u svom gradu.

„S obzirom na to da Poljoprivredni fakultet postoji od ove godine, jako sam zadovoljan uslovima a vidjećemo kako će stvari teći u narednom periodu“, dodao je Radović.

Student četvrte godine Industrijskog inženjerstva za energetiku Maja Marković kaže da je kroz sve godine studiranja zadovoljna uslovima na fakultetu i za svoj fakultet ima samo riječi hvale.

Tijana Joksimović, student master studija na Akademiji likovnih umjetnosti nada se da će i ove studije proteći uspješno kao i osnovne.

„Dolazim iz Višegrada i protekle četiri godine sam provela u studentskom domu, zadovoljna sam smještajem i uvijek su nam izlazili u suret i oko odlaganja slika i pribora koji koristimo. Zadovoljna sam i gradom, zato sam ovdje upisala master studije. Malo je stvari koje bi trebalo popraviti, to su neke finese“, dodala je Joksimović.