Krv policajci.jpg

Povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Svetog arhangela Mihaila, u Službi za transfuzijsku medicinu Trebinje danas su 44 pripadnika Policijske uprave Trebinje darovali kapi života.

“Za akciju je bilo prijavljeno 57 pripadnika naše Policijske uprave, a darivanje krvi je organizovano i u Opštoj bolnici u Nevesinje, gdje je prijavljeno 17 humanista”, navela je Jovana Cvijetić, portparol Policijske uprave Trebinje.

Centralna proslava krsne slave MUP-a za područje istočne Hercegovine biće održana sutra, u Policijskoj upravi Trebinje.

„Krsna slava biće proslavljena sa našim zvanicama i javnim ličnostima istočne Hercgovine. Lomljenje slavskog kolača u crkvi Svetog cara Lazara, u krugu Policijske uprave Trebinje je u 10 časova, a potom će biti služen pomen poginulim pripadnicima Centra javne bezbjednosti Trebinje i upriličeno polaganje cvijeća na spomen-obilježje u krugu Policijske uprave Trebinje“, precizirala je Cvijetić.

Među davaocima krvi danas je bio i Dragan Dobranić, pripadnik Policijske uprave Trebinje i predsjednik Društva dobrovoljnih davalaca krvi Trebinje.

„Ovo je treća organizovana akcija humanista Policijske uprave Trebinje u ovoj godini. Naši pripadnici krv su darovali i prethodnih dana, uvijek smo tu da pomognemo i po pozivu transfuzioloških službi u Trebinju i Nevesinju. Naš aktiv je sve brojniji, zadnjih 10 godina iznova se povećava broj naših humanista, prošle godine smo imali preko 80 davalaca a ove godine i više od 90“, kaže Dobranić, koji je među pripadnicima Policijske uprave Trebinje rekorder, sa više od 40 darivanja krvi.

U okviru obilježavanja krsne slave MUP-a RS, Policijska uprava Trebinje je juče organizovala “Dan otvorenih vrata” za mališane iz vrtića “Naša radost” i “Sveta Evgenija carica Milica” te nižih razreda trebinjskih osnovnih škola.