milan milicevic sds.jpg

Srpska demokratska stranka će uvijek braniti interese Republike Srpske i nacionalne interese srpskog naroda, i ne samo u Narodnoj skupštini i ne samo u Republici Srpskoj, već na svakom mjestu gdje to treba i može, istakao je Milan Miličević, v.d. predsjednika SDS.

Tražićemo to od svakog ko zastupa Srpsku demokratsku stranku, bićemo jedinstveni sa svakim ko stane pored nas u toj odbrani, ali nikada nećemo biti dio neke manipulacije tzv. “široke koalicije” kako bismo obezbijedili dvotrećinsku većinu pojedincu ili grupi za odbranu vlastitih ili partijskih interesa, a pod izgovorom srpskog jedinstva poručio je Miličević, reagujući na jučerašnji poziv lidera SNSD i novoizabranog predsjednika Srpske, Milorada Dodika, na sastanak predstavnika svih parlamentarnih stranaka iz Srpske kako bi se razmotrila mogućnost stvaranja široke koalicije i obezbjeđivanja dvotrećinske većine u Narodnoj skupštini.

– To od nas neka niko ne očekuje. Od sada, pa dok sam ja na čelu Srpske demokratske stranke, svaki naš potez će biti samo u interesu zaštite naroda i institucija Republike Srpske, ali ne onog ko te institucije zloupotrebljava za vlastite interese i oko toga se ne možemo i nećemo dogovarati – zaključio je Miličević.