laketa policija.jpg

Trebinjskoj policiji prioritet u radu je borba protiv organizovanog kriminala i krijumčarenja droge, rekao je danas načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa.

Laketa je na konferenciji za novinare rekao da je Policijska uprava Trebinje u oktobru nastavila da radi na sprečavanju kriminaliteta, otkrivanju krivičnih djela koja se odnose na nedozvoljenu proizvodnju i promet droge.

"U oktobru smo uspješno realizovali policijsku akciju `Strač` koja je bila usmjerena na otkrivanje počinilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droge", rekao je Laketa predstavljajući rezultate rada ove uprave u oktobru.

Laketa je dodao da se stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Trebinje u oktobru može ocijeniti zadovoljavajućim.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Trebinje Miodrag Janković rekao je da je u oktobru evidentirano 37 saobraćajnih nezgoda, devet nezgoda više nego u istom mjesecu prošle godine.

"Ukupno je evidentirano 1.326 prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, što je više za 73 prekršaja u odnosu na uporedni period", rekao je Janković.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Velibor Vukoje rekao je da su u oktobru zabilježili 19 krivičnih djela, a koeficijent ukupne rasvijetljenosti iznosi 85 odsto.

"U oblasti zloupotrebe droge evidentirano je 13 slučajeva. Ukupno su oduzeta 1.034 grama kokaina, dva grama mairhuane, jedan gram amfetamina", rekao je Vukoje.