Fk leotar.jpg

U ponedjeljak će se u Policama odigrati utakmica 18. kola Premijer lige BiH u kojoj će FK "Leotar" dočekati FK "Borac" iz Banjaluke.

Gledajući statistiku od dolaska novog trenera Marka Maksimovića, za sedam kola Leotar je osvojio 11 bodova od 18 koliko sada ima, a Borac 16 od 30 koliko sada ima.

U posljednjih pet utakmica Borac je imao dvije pobjede (2:0 i 2:1), Leotar ima jednu pobjedu (1:0), a dvije utakmice su završene neriješeno (0:0 i 1:1).

Pred utakmicu sa Borcem trener Marko Maksimović je naglasio da njegova ekipa igra sa timom koji ima ambicije, ali je njegov klub u situaciji koja je bolja u odnosu na raniji period.

"Igramo sa ekipom koja se bori za sam vrh i očekujem jednu dobru fudbalsku predstavu. Optimizam gradimo na onome što smo radili u proteklom periodu, kako se borimo i trudimo. Do sada je to bilo dosta dobro jer smo svaku utakmicu bili živi. Borac je težak protivnik i imaju respektabilan roster. Sa emotivne strane igram protiv kluba gdje sam stekao igračku afirmaciju i na početku seniorske samostalne karijere ostvario sam zajedno sa njima uspjeh, prvak BiH. Ovdje sam profesionalac i ja obavljam svoj posao, a definitivno ono što znam je i nadam se da niko to neće zamjeriti ako bi došlo do nečeg da se radujem ja ne bih imao potrebu da iskazujem prevelike emocije. Prosto radi se iz poštovanja prema mom bivšem klubu, ali na ovu utakmicu gledam iskreno kao na sve druge", jasan je Maksimović.

Leotar ima problema u rosteru jer neće braniti golman Puletić, ali se na gol vraća Risto Perišić, Milović će početi da izdržava kaznu od 4 utakmice neigranja, Cmiljanović ima tri žuta kartona, dvojica igrača koja igraju do 21 godine neće istrčati na teren jer je Matkoviću slomljen nos, a Čavić po dogovoru klubova ne može igrati, a Đajić je pod znakom pitanja.

Utakmica se igra u ponedjeljak sa početkom u 13.00 časova.