Bolnica trebinje.jpg

Nakon dugo vremena Bolnica u Trebinju ponovo posluje pozitivno. Unapređene su usluge, dijagnostičke i operativne procedure zbog čega su zadovoljni pacijenti.

Dovoljno razloga, smatraju u Gradskoj upravi, da upravo ova ustanova bude dobitnik značajnog javnog priznanja "Povelje grada Trebinja".

Bolje uslove koje sada pruža bolnica Trebinje, prepoznali su na prvom mjestu pacijenti. Oni koji se liječe u ovoj zdravstvenoj ustanovi kažu da imaju veliko povjerenje u njene stručne timove.

Za deset godina rada odjeljenje neurologije je, kaže, doktorka Dragana Zirojević kadrovski upotpunjeno, pa liste čekanja na preglede praktično da ne postoje. Ono što je najbitnije je to da su pacijentima dostupne i nove dijagnostičke i terapijske procedure.

- Mi smo za vrijeme kovida dobili novi ultrazvučni aparat za dopler krvnih sudova vrata. Posebno ističemo zdravu saradnju sa doktorom Marićem. Pored toga dobili smo EKG monitore, dvije prostorije sa po tri kreveta. Svaki krevet ima monitoring pa su uslovi praktično kao u intenzivnoj njezi - kaže Zirojevićeva.

Na posljednjem gradskom skupštinskom zasjedanju jednoglasno je usvojena odluka da se Opštoj bolnici dodjeli "Povelja grada Trebinja". Ovo je, kažu, dodatna satisfakcija i nagrada za uloženi trud.

Planova za naredni period je mnogo-uvođenje novih terapijskih procedura, nabavka nove medicinske opreme, a za sve, tvrde u upravi, imaju podršku resornog ministarstva.