matica srpska pokloni.jpg

Biblioteka Matice Srpske poklonila je Narodnoj biblioteci Trebinje veći broj knjiga iz sopstvenog izdanja. Riječ je o Izabranim djelima akademika Milorada Ekmečića, Izabranim djelima akademika Dejana Medakovića, Izabranim djelima akademika Vasilija Đ. Krestića, Rječniku Matice srpske- izdanje na ijekavici, te novom kolu Biblioteke „10 vekova srpske književnosti“, saopšteno je iz Narodne biblioteke Trebinje.

Poklon Narodnoj biblioteci uručio je Selimir Radulović, upravnik biblioteke Matice srpske.

-Obično se kaže da živimo u vremenu novih komunikaciono – informacionih tehnologija i da je došao kraj knjige, da će u budućnosti postojati samo digitalne biblioteke i da biblioteke neće postojati više kao tradicionalna knjigohranilišta. Ja pripadam manjem broju iluzionista koji smatraju da je knjiga ključ od naše srpske kuće, odnosno ključ od svake normalne evropske kuće. Zato je moj zadatak da u ime Biblioteke Matice srpske raznosim taj naš ključ. I kad god smo u ovim krajevima, mi imamo poklon za biblioteku u Trebinju – rekao je Radulović prilikom uručivanja ovog vrijednog poklona.

Iz trebinjske Biblioteke zahvalili su se na vrijednim poklonima.

-Zahvaljujem se Biblioteci, ali i cijeloj Matici srpskoj na ovom poklonu. Riječ je o vrijednim djelima koja će obogatiti fond trebinjske biblioteke, i na radost čitalaca i stručne javnosti, biti dostupna već narednih dana – rekla je direktorka Narodne biblioteke Trebinje Milosava Supić Vuković, istakavši odličnu dosadašnju saradnju sa ovom važnom ustanovom kulture, te napomenula da će im vrata biblioteke i legata Jovana Dučića biti uvijek otvorena.