Mitrovdan trebinje2.jpg

Predstavnici Gradske boračke organizacije Trebinje, gradske uprave, udruženja te članovi porodica, danas su položili cvijeće na Spomenik braniocima Trebinja od 1992-1996. godine, povodom Mitrovdana, krsne slave Boračke organizacije.

Dejan Bodiroga, predsjednik Gradske boračke organizacije Trebinje je, čestitajući krsnu slavu svim borcima i porodicama poginulih boraca, istakao da je Mitrovdan poseban dan za sve borce.

„Poželio bih svima puno zdravlja i sreće u životu, svim saborcima i svim građanima. Ovo je prilika da i na današnji dan damo podršku našoj braći na Kosovu, da u ovim, po njih teškim momentima, mirne glave i pametno pokušaju da riješe probleme koje trenutno imaju“, naveo je Bodiroga.

Dražen Bošković, zamjenik gradonačelnika Trebinja je naveo da je obilježavanje Mitrovdana i posjeta Spomeniku braniocima, način da se oda počast svima onima koji su dali živote za odbranu i stvaranje Republike Srpske, ali i veliko poštovanje svim učesnicima nemilih ratnih događaja.

„Moramo u ovim trenucima da budemo jedinstveni i da zajednički šaljemo poruke - da budemo vrlo oprezni, snažni, da istrajemo u jako izazovnim vremenima i danas, kako nam se nešto slično ne bi ponovilo“, naveo je Bošković.

Mitrovdan trebinje1.jpg

On je čestitao krsnu slavu Boračkoj organizaciji.

„Uz čestitke bih uputio i apel da kroz zajednička obilježavanja i zajedničke aktivnosti koje se tiču prisjećanja na sve one koji su učestvovali u stvaranju i odbrani RS, istrajemo u tom, da budemo još jedinstveniji i snažniji kako bi Republika Srpska bila još jača i kako bi stvarali svjetliju budućnost za sve generacije koje dolaze“, rekao je on.

U Nevesinju  je danas centralna manifestacija obilježavanja Mitrovdana, podsjetio je Bošković i dodao da se i u svim ostalim opštinama i gradovima RS mora posvetiti pažnja ovome danu.

„Nevesinje je grad heroj tokom čitavog rata, a posebno u dvije Mitrovdanske ofanzive, 1992. i 1994. godine, gdje su nadljudskim naporima i hrabrošću uspjeli da odbrane prije svega Nevesinje,  a onda i čitavu Hercegovinu i Republiku Srpsku“, rekao je Bošković.

Lomljenje slavskog kolača obavljeno je u prostorijama Gradske boračke organizacije Trebinje.