Nebojsa vukanovic.jpg

Lider pokreta Za pravdu i red, Nebojša Vukanović danas se žestoko obrušio na gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića jer je svečano otvorio radove na gradnji novog mosta u naselju Česma sa članom Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom.

Vukanović tvrdi da je ovim poslata simbolična poruku da se gradonačelnik Banjaluke nagnuo i otupio oštricu, te napravio politički zaokret.

– Samo dan nakon što je na dugo najavljivanoj konferenciji za novinare oštro napao i izvrijeđao mene i opoziciju, tražeći ostavke, tvrdio da je odrastao i politički sazreo, jer ne napada više Dodika i režim, bata i seku, a ja ostao mali dječak u politici koji piški u tutu, jutros je gradonačelnik Banjaluke svečano otvorio radove na gradnji novog mosta u naselju Česma sa članom Predsedništva BiH, te „prijateljem“ i „saborcem“, kako naziva predsjednika Skupštine grada Banjaluka i novog poslanika Mladena Ilića – napisao je Vukanović na svom blogu.

On kaže da je puno simbolike u jednoj fotografiji, na kojoj, sada već politički „odrastao“ Stanivuković, pokazuje Dodiku kuda je trasa puta i mosta.

Vukanović ističe da su na sličan način Obren Petrović, pokojni Mićo Mićić ili Vasilije Perić obilazili i polagali kamen temeljac za bolnicu i autoput sa Dodikom, pravdajući to interesom Doboja, Bijeljine i Ugljevika, a svi znaju kako je sve na kraju završilo.

On dodaje da bi u uređenoj zemlji gradonačelnik otvarao radove sa direktorom Puteva Srpske, ministrom saobraćaja ili premijerom, ali nikako sa članom Predsjedništva BiH, koji nema nikakve institucionalne veze sa ovom investicijom.

– Ali, očito da je bilo važno poslati simboličnu poruku da se gradonačelnik Banjaluke nagnuo i otupio oštricu, napravio zaokret koji primijete svi laici, a on to pravda „političkom zrelošću“. Zanimljivo da su RTRS i ATV isjekli iz kadra Stanivukovića – tvrdi Vukanović.

On kaže da nema potrebe da načelnici i gradonačelnici vode neke ratove sa Vladom i vlastima, ali da nema ni potrebe da se rade ovakve stvari, jer nisu Banjalučani glasali za „Stanivukovića da bi držao pod ruku, slikao se i ulizivao Dodiku, crtao regulacione planove po želji tajkuna, već da bi raskrstio sa negativnim pojavama u Banjaluci“.