policija.jpg

Mostarska policija traga za pljačkašima koji su jutros ukrali sef iz mjenjačnice u Tržnom centru „Bingo“ u naselju Sutina u Mostaru, potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako je rečeno, obezbjeđenje je jutros u 4.30 časova prijavilo provalu u bankomate u tom objektu.

Oštećena dvoja klizna vrata

Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da su oštećena dvoja klizna vrata na ulazu, dok na bankomatima nije bilo tragova provale.

Utvrđeno je i da su se počinioci s lica mjesta udaljili automobilom Passat, registarskih oznaka Đakova, Republika Hrvatska.

Međutim, nedugo poslije se došlo do saznanja da je iz mjenjačnice koja se nalazi do ulaznih vrata ukraden sef u kojem se nalazila veća suma novca, a što je za "Avaz" potvrdio Ljudevit Marić, portparol Uprave policije.

Vozili u rikverc

Kako saznaje "Avaz", pljačkaši su prethodno ukrali Passat s parkinga kod Đačkog doma, a vlasnik automobila je u četiri sata to prijavio policiji.

Tim automobilom su se vozeći u rikverc zabili u ulazna vrata, nakon čega su se, prema dostupnim informacijama, provukli do sefa i ukrali ga. Automobil je pronađen u naselju Vrapčići, na lokalitetu kamenoloma.

U policiji poduzimaju sve neophodne mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja ove pljačke.