Kik boks i boks klub leotar2.jpg

U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" održano je pojedinačno Prvenstvo Republike Srpske u boksu za sve uzraste u muškoj i ženskoj kategoriji (pioniri, kadeti, juniori i seniori) na kome su članovi Kik boks i boks kluba "Leotar" osvojili po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju.

Zlatnu medalju osvojila je Vasilisa Spahić, a srebro u konkurenciji kadeta do 57 kilograma Miloš Ninković. Sergej Selimović je u konkurenciji juniora do 80 kilograma osvojio bronzu.

Prvak Republike Srpske u kadetskoj konkurenciji do 57 kilograma je Vasilisa Spahić koja je proglašena i najboljom kadetkinjom na prvenstvu.

"Kad se osvoji prvo mjesto, osjećaj je fenomenalan. To mi daje još više snage i energije da nastavim sa treniranjem. Ovaj uspjeh mi je omogućio da idem na prvenstvo BiH", istakla je Spahićeva.

Kik boks i boks klub leotar3.jpg

Trener Kik boks i boks kluba "Leotar" Maksim Bošković je zadovoljan rezultatima svojih takmičara.

"Imamo jednog prvaka, jednog vicešampiona, a Ninković je odradio svoj prvi meč protiv boksera koji je prvak Srbije. Ninković ima fine karakteristike i predispozicije da postane dobar bokser jer ima duge ruke, zna se kretati. Pred njim je budućnost ako nastavi da trenira", rekao je Bošković.

Generalni sekretar Bokserskog saveza Republike Srpske Mirko Ždralo je pohvalio organizatora Kik boks i boks kluba "Leotar" da su sjajno organizovali prvenstvo u tehničkom smislu.

"Boks u Republici Srpskoj ima veliki potencijal da iznjedri šampione i to djeca u mlađim uzrastima pokazuju. Treba ih pravilno usmjeriti, trenere i stručni kadar edukovati, što više kampova, priprema i mislim da ćemo imati uspješan boks. Nedostatak sredstava i stručnog usavršavanja za trenere su problem", rekao je Ždralo.

Na prvenstvu je učestvovalo 14 klubova sa 70 takmičara. Organizator je bio Kik boks i boks kluba "Leotar", a pokrovitelj Grad Trebinje.

Kik boks i boks klub leotar1.jpg