zoran-milanovic-1.jpg

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je Milorad Dodik, novoizabrani predsjednik RS, srpski patriota i da takvog Srbina želi za komšiju u BiH.

Kako javljaju hrvatski mediji, Milanović je rekao da se Dodik i on nikada neće slagati o svemu, ali da je Dodik srpski patriota.

"Čovjek je pobijedio s 30.000 glasova na 600.000 glasova. To je prednost koju je imala Kolinda Grabar Kitarović nad Ivom Josipovićem na dva milijuna glasova, uključujući dijasporu", rekao je Milanović.

Dodao je da su Dodika pokušali pokrasti na izborima, te da je po njemu, Jelena Trivić, kandidat PDP-a za predsjednika RS, gora od Dodika deset puta.

Po njemu, Dodik ne da nije na daljinskom Aleksandra Vučića, srpskog predsjednika, niti je protiv njega, nego je divlje nezavisan.

"Oni su samostalni i neovisni, čak i u Beogradu, i takvog Srbina želim za susjeda u BiH", naglasio je Milanović

Predsjednik Hrvatske podsjetio je da se Dodik usprotivio tužbi koju su bošnjački lideri u BiH htjeli podići protiv Hrvatske zbog Pelješkog mosta.

"Imamo kineskog premijera koji je sad isključen, skoro uhapšen, koji je govorio 15 minuta na otvaranju Pelješkog mosta, kao Andrej Plenković, Gordan Jandroković i ja, kao da su Kinezi to platili. Dodika nisu ni pozvali", rekao je Milanović.