Fk leotar.jpg

U 16. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" gostuje u subotu u Gabeli gdje ga dočekuje FK "Velež" iz Mostara. Nakon pet uzastopnih domaćih utakmica u kojima su sa novim trenerom osvojili osam bodova, Trebinjci igraju protiv ekipe koja ima 19 bodova i nalazi se na sedmom mjestu na tabeli.

Najavljujući utakmicu trener Marko Maksimović se osvrnuo na protekli period od mjesec dana od kada je na kormilu trebinjskog premijerligaša.

"S jedne strane imamo razloga za zadovoljstvo, ali to je daleko od cilja. Moram da pohvalim igrače koji daju maksimum od sebe jer smo mi ekipa sa skromnim budžetom i rosterom, a u naredne četiri utakmice igramo sa ekipama koje imaju veće budžete i ne bih da se pred ekipu stavlja neki imperativ. Igramo sa ekipom koja ima odličan roster, a sa klupe su predvođeni trofejnim trenerom Osimom. Mi imamo kadrovskih problema i vjerovatno ćemo imati neke izmjene u odnosu na prošlu utakmicu. Ovo je fin test za ekipu da pokaže dobru igru tokom svih 90 minuta, odvažnost, disciplinu u igri i uvjeren sam da moji igrači dođu do dobrog rezultata", rekao je Maksimović.

Maksimović je naglasio da je njemu svejedno igra li se u gostima ili kod kuće, ali ljudi u klubu i oko kluba su svjesni s čime se raspolaže.

Utakmica se igra u subotu sa početkom od 13.00 časova, a glavni sudija je Aleksandar Njegomirović (Prnjavor), a njegovi pomoćnici su Goran Dujak (Odžak) i Dženan Milić (Sarajevo).