mirko curic.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da je Skupština grada danas usvojila do sada najveći Nacrt budžeta grada, u iznosu od 39 509 287 KM.

“Ovaj budžet je moguće ostvariti na području grada Trebinja. Što se tiče kapitalnih investicija u iznosu 10 miliona maraka – u pitanju je sistem vodosnabdijevanja prema Ivanici, vrtić u naselju Tini, investicije u ruralnu infrastrukturu, popločavanje Starog grada i mnogo toga. Odgovorna smo zajednica, nastavljamo sa programima koje smo započeli, idemo u povećanje plata i za radnike javne uprave i preduzeća”, poručio je Ćurić.

Luka Petrović, odbornik SNSD-a je naveo da je Skupština grada danas usvojila Nacrt budžeta bez zaduženja, koji je, u odnosu na ovogodišnji budžet, veći za 4, 49 odsto.

“Ono što je važno reći je da je u višestranačju Trebinja opozicija delegirala amandmane na Nacrt budžeta, što je smijurija, jer nacrt služi kao dokument o kome se raspravlja, a vladajuća većina nije htjela da se izjašnjava o tim amandmanima”, rekao je Petrović.

On je istakao da su rebalansom budžeta za ovu godinu povećana izdvajanja za plate i da je budžet stabilan, iskazavši puno povjerenje gradonačelniku Mirku Ćuriću i gradskoj upravi Trebinja.