milorad dodik.jpg

Lider SNSD i kandidat za predsjednika RS Milorad Dodik upravo gostuje na Blic televiziji u emisiji "Jasno. Kao dan!", gdje govori o izbornoj sagi u Republici Srpskoj i optužbama da je političkoj protivnici Jeleni Trivić krao glasove.

Na pitanje autorke Ivane Mastilović Jasnić o krivičnim prijavama koje je opozicija podnijela protiv njega zbog izborne krađe, kao i o navodima Jelene Trivić da joj je na prevaru na pojedinim biračkim mjestima upisano nula glasova, Dodik kaže da krivične prijave može da podnese ko god hoće.

– Oni su luzeri! Postoje i mjesta gdje ja nisam dobio glasove. To ne znači ništa, ima mjesta gdje sam ja dobio 157 glasova, a upisana je nula. To se dešava. Važno je utvrditi da li te nepravilnosti utiču na rezultat izbora, a ako ne utiču ne treba puno davati značaja tome – izjavio je Dodik, piše Blic.

Iako Centralna izborna komisija BiH još nije objavila rezultate predsjedničkih izbora u RS, Dodik i dalje tvrdi da je on pobjednik.

– Nema dileme ko je predsjednik, to sam ja! Ti navodi o nepravilnostima nisu tačni i ja sam siguran u moju pobjedu – rekao je Dodik.

Na pitanje zašto je u izbornoj noći tek poslije ponoći izašao sa podacima, Dodik kaže da je “nama izborni proces otet”.

– Nije bilo moguće dobiti neke preliminarne podatke prije 1 sat. Tek oko 1.15 bilo je jasno da ja vodim – rekao je Dodik.

Dodik tvrdi da na 99,2 odsto prebrojanih glasova ima 30.000 glasova razlike u odnosu na Jelenu Trivić i da bi on njoj u izbornoj noći čestitao da je imala 30.000 glasova razlike.

– O Jeleni Trivić ne treba ni da razmišljam. Ona nema kredibilitet uopšte, ona je pod uticajem stranaca – tvrdi Dodik.

Na pitanje autorke Ivane Mastilović Jasnić da su mediji bliski njemu uoči izbora objavili da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić podržao Jelenu Trivić, Dodik je odgovorio da ne vjeruje da je Vučić podržao bilo koga.

– On se nije miješao. Čujem se sa predsjednikom Vučićem svaki dan – izjavio je Dodik.

Na pitanje ko je bolji košarkaš, on ili Vučić, Dodik je rekao da nikad nisu igrali zajedno.

– On je mlađi, sad je sigurno bolji. Da igramo u istoj petorci, on bi vjerovatno bio četvorka (visoko krilo), a ja trojka (nisko krilo). Ali ja volim da se u reketu krljam s protivnicima, tako da bih vječito bio dole ispod table – rekao je Dodik.