mirko curic gradonacelnik trebinja.jpg

Nova afera o navodno falsifikovanim glasačkim listićima projekat je u kome neko ne misli dobro kandidatu za predsjednika Republike Srpske Miloradu Dodiku i čiji je cilj nestabilna Srpska u kojoj ne funkcionišu institucije, rekao je Srni predsjednik Gradskog Izbornog štaba SNSD-a Trebinje Mirko Ćurić.

Ćurić je rekao da razlika u korist Dodika iznosi 30.000 glasova, te da afera o naknadnom otvaranju vreća i ubacivanju glasačkih listića, na kojima je zaokruženo ime Milorada Dodika, liči na projekat sa ciljem poništavanja izbora.

- Ovolika razlika da se napravi i da se naknadno otvaraju vreće i ubacuju glasački listići, na šta to liči nego na projekat od samog početka. Cilj im je da se ponište izbori, imali su dvije varijante, u svakom slučaju da se slavi, ako bude pobjeda da se potvrdi, a ako ne bude, da se izađe na ulice. To nije dobro, volja naroda se ne smije i ne treba mijenjati - rekao je Ćurić.

On je ocijenio da je u nečijem interesu nestabilna Republika Srpska, jer tek tada pojedini imaju ulogu.

- Kad funkcionišu institucije, kad imamo imenovane ljude, oni nemaju posla. Neka idu u neku drugu državu koja nije stabilna i negdje drugo zarađuju platu - istakao je Ćurić.

On je napomenuo da se danima gubi ogromno vrijeme i energija na utvrđivanje rezultata izbora, dok je ustvari pobjednik jasan.

- Od izborne večeri, SNSD i koalicija su sve pratili, zvanične informacije kad smo imali objavili smo pobjedu. Svake prethodne izbore i 2014. i 2018. godine oni /opozicija/ su objavljivali pobjedu, a šta se ispostavilo na kraju? - upitao je Ćurić.

On je ukazao da sutra u Banjaluci, na mitingu SNSD-a, treba da se pokaže jasna i slika i poruka.

- Sve se može ispoštovati kad ide u skladu sa zakonom. Ovo sada je već dobrim dijelom i mimo zakona. Sačekaćemo krajnji rok, ako ne bude išlo u pravom smjeru, spremni smo i mi da izađemo na ulice, da blokiramo sve - rekao je Ćurić.

On je poručio da nema razloga za zabrinutost, te da se zna ko treba da odgovara za eventualne izborne propuste, ukoliko ih je počinio, te da su to članovi i predsjednik Biračkog odbora.

- Po meni, ovo liči na nekoga ko nema dobru poruku ni za predsjednika ni Republiku Srpsku. Ne treba im dozvoliti da to urade i nećemo im ni dozvoliti - rekao je Ćurić.