Plivanje.jpg

Plivači Kluba vodenih sportova /KVS/ "Leotar" osvojili su šest medalja, od čega dvije zlatne, dvije srebrne i dvije bronzane medalje, na 13. Međunarodnom plivačkom mitingu "Plivaj srcem“, koji je održan na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci.

KVS "Leotar" predstavljali su Vasilije Ćurić (2010), Igor Kundačina (2008), Ognjen Ćurić (2007) i Jovan Vukoje (2005) .

Igor Kundačina plivajući u kategoriji sa starijim plivačima, osvojio je zlatnu medalju u disciplini 100m prsno, srebrnu u disciplini 200m mješovito i bronzanu medalju u disciplini 100m leđno.

Ognjen Ćurić sa ličnim rekordima okitio se zlatnom medaljom u disciplini 100m delfin, srebrnom u najbržoj plivačkoj disciplini 50m slobodno i bronzanom medaljom u disciplini 100m slobodno.

„Sa mitingom „Plivaj srcem 2022“ krenuli smo sa sezonom takmičenja u malim – 25-metarskim bazenima i možemo slobodno reći 'zimskom' sezonom takmičenja za 2022. godinu u plivanju. Naši plivači ostvarili su odlične rezultate u Banjaluci. U narednom periodu naše plivače očekuje niz takmičenja kao i nastavak trenažnog procesa u idealnim uslovima na zatvorenom Olimpijskom bazenu u našem gradu“, ističe Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.

Organizator mitinga je Akademski plivački klub „22. April“ iz Banjaluke, koji, između ostalog, sa ovim plivačkim mitingom obilježava i Svjetski dan plivanja.

Ovogodišnji MPM "Plivaj srcem“ 2022. okupio je 236 takmičara iz osam klubova.