Prijem za sportiste

Trebinje planira da objavi javni poziv za sportske stipendije koje bi bile finansirane iz gradskog budžeta, najavio je gradonačelnik Mirko Ćurić.

Ćurić, koji je danas upriličio prijem članove Džudo kluba "Leotar" Božidara Vučurevića i Vidaka Maljevića, te člana istoimenog atletskog kluba Dianu Kovač, pozvao je sve sportiste da se uključe u realizaciju ove ideje, te napomenuo da je cilj da se izdvaja još više sredstava za sport.

On je istakao da Trebinje trenutno ima najveći broj premijerligaša, te da se u ovom gradu 3.100 djece bavi sportom, a da ih sve više to želi, zahvaljujući dobrim rezultatima trebinjskih sportista.

Član Džudo kluba "Leotar" Božidar Vučurević rekao je novinarima da tokom prijema razgovarano o potrebama ovog kluba i situaciji u sportu, navodeći da je gradonačelnik uputio podršku za ovaj sportski kolektiv.

On je rekao da je ove godine bio prvak BiH, peti na Mediteranskim igrama u Alžiru, te viceprvak Balkana u Bugarskoj, a slijedi mu Evropsko prvenstvo, gdje očekuje dobre rezultate.

Maljević je zahvalio gradonačelniku za podršku, te istakao rekao da je zadovoljan svojim postignutim rezultatima ove godine.

"Bio sam peti na Evropskom prvenstvu za kadete koje je održano u Poreču, peti na Evropskom kupu u Zagrebu, treći na Evropskom kupu u Bukureštu, a osvojio sam bronzanu medalju na Balkanskom kupu u Turskoj", naveo je Maljević.