dodik-trivic-min.jpg

Kandidat opozicije za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić rekla je da nije pristalica, za razliku od njenog protivkandidata Milorada Dodika, da se na temi rata u Ukrajini dobivaju jeftini politički poeni i da iz tog razloga se ne bi fotografisala sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Trivić je u izjavi za beogradsku televiziju navela da je “legitimno što se Dodik u jeku kampanje slikao sa Putinom, ali da to ona, i da je imala priliku, ne bi uradila” jer…

– Smatram da je to neodgovorno prema našem narodu. Otvoreno sam rekla u Narodnoj skupštini, ne treba se svrstavati. Rusiji ne možete pomoći u ovom trenutku. U NSRS-u nismo podržali te zaključke, jer kome važe ti zaključci, za koga vrijede ti zaključci, komad papira – zaključila je Trivić.

Njena izjava izazvala je žestoke reakcije vladajućih u Republici Srpskoj.

Potpredsjednik NSRS-a Denis Šulić (SNSD) ocijenio je da je stavovima koje je iznijela u javnosti potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić “potvrdila” da je ona za sankcije Ruskoj Federaciji iako je “RS neutralna po pitanju rusko-ukrajinske krize”.

Šulić je također zaključio kako Trivić nikada nije podnosila račune narodu Republike Srpske, nego ljudima iz “političkog Sarajeva”.

Inače, još uvijek traje trka za predsjednika RS između Trivić i Dodika nakon što je CIK odlučio da se ponovi brojanja glasova, prenosi N1.