hsk zrinjski.jpg

Iz mostarskog "Zrinjskog" danas su poručili da žale zbog događaja koji se juče dogodio poslije utakmice sa Leotarom na stadionu u Policama, osuđujući medije koji, kako tvrde u saopštenju, manipulišu činjenicama, ali ne i predstavnike svog kluba koji su se divljački ponašali u Trebinju.

"HŠK Zrinjski Mostar takođe želi da naglasi kako čvrsto stoji iza svih članova našeg kluba te istovremeno izraziti zgroženost zbog načina na koji je dio medija prezentovao incident koji se dogodio na stadionu i Policama, a za koji odgovornost nikako ne mogu snositi treneri i igrači HŠK Zrinjski", navodi se u njihovom saopštenju.

Dalje ističu da se prvi incident dogodio na konferenciji za medije kada je član stručnog štaba FK Leotar prekinuo istu i verbalno napao trenera Mostaraca Sergeja Jakirovića, a drugi ispred autobusa u kojoj je začetnik incidenta definitivno bio kapiten kluba domaćina.

Međutim, iz Zrinjskog nisu podsjetili da je njihov igrač Nemanja Bilbija bio taj koji je predstavnicima "Leotara" psovao mrtvu majku.

"HŠK Zrinjski posebno želi osuditi svjesno ili nesvjesno manipuliranje činjenicama od strane dijela medija koji su svoj sud donijeli na osnovu nekompletnih snimaka te su još jednom pokazali veliki nivo neprofesionalizma i neobjektivnosti, ali i jasno izraženi stav da se u negativnom svjetlu prikaže HŠK Zrinjski, zbog čega je naš klub odlučio prekinuti sve profesionalne odnose s istima, jer smatramo da je to jedini ispravan način na kontinuirano iskazivanje manjka poštovanja prema sedmerostrukom prvaku BiH", navodi se u saopštenju.

Iz Zrinjskog traže od Fudbalskog saveza BiH da bezbjednost svih aktera službenih utakmica stavi na prvo mjesto, posebno u krugu stadiona, jer smatraju da su se jučerašnji incidenti mogli spriječiti uz bolju organizaciju bezbjednosnog aspekta-