Tijana boskovic.webp

Najkorisnija odbojkašica Svjetskog prvenstva u odbojci Tijana Bošković izjavila je za RTS da je Srbija zaslužila da odbrani titulu i da srpske igračice imaju ono što je potrebno da budu šampioni.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je sinoć drugu uzastopnu titulu prvaka svijeta savladavši u finalu Brazil sa 3:0 u setovima.

"Toliko sam srećna i ponosna na sve što godinama radimo, još jedna svetska titula, druga zaredom, mislim da to teško polazi za rukom.

Ove devojke su, od prve do poslednje, herojine, veliki profesionalci.

Mnogo je rada uloženo, zato je sve ovo zasluženo, verujte mi", rekla je Boškovićeva za RTS.

Srpska odbojkašica je pohvalila hemiji u ekipi.

"Imamo nešto posebno, naravno velike zasluge idu i stručnom štabu, ali ove devojke su te koje se bore na terenu. Imamo ono nešto što nam je potrebno da budemo šampioni", izjavila je najbolja igračica Svjetskog prvenstva.

Libero odbojkaške reprezentacije Srbije Teodora Pušić konstatovala je da je srpska selekcija zgazila Brazil u finalu Svjetskog prvenstva.

Pušićeva je izabrana u idealni tim turnira uz Bojanu Drču i Tijanu Bošković, koja je i MVP turnira.

"Dva puta smo igrali i dva puta izgubili ove godine, ali sada kada je bilo najvažnije smo pobedili, u finalu i to na kakav način, kao što su one dobile Italiju u polufinalu, tako smo mi njih večeras zgazili.

To je taj izraz, još ubedljivije, devojke su igrale fenomenalno, svako je doprineo, preponosna sam na ove devojke, ostvarili smo i ponovili uspeh iz 2018.godine", rekla je za RTS Teodora Pušić.

Odbojkašica Srbije Sara Lozo osvojila je prvu medalju na velikim takmičenjima.

"Ja sam prepuna utisaka, nisam svesna da smo napravili ovakav uspeh i da je ovo prvo moje veliko takmičenje i da sam započela sa zlatnom medaljom. Imali smo odličnu pripremu, svaki detalj smo fantastično odradile, Brazil je poveo u oba seta, ali smo uspeli da prelomimo u našu korist, u trećem setu je presudila veća želja i motiv, nismo htele da im damo ovu šansu, pohvale za našu Tijanu Bošković koju nisu mogle da zaustave. Ne, nije bilo straha, nismo ni gledale u rezultat, išle smo poen po poen i dobile smo svaki set", rekla je Sara Lozo

Predsjednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da će za srpske odbojkašice, koje su odbranile titulu svjetskih šampionki, danas u 20 časova biti organizovan svečani doček ispred gradske skupštine.

Očekuje se da će odbojkašice na beogradski aerodrom sletjeti oko podneva.