Leotar zrinjski mec.jpg

U 14. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" dočekuje prvaka ekipu mostarsjog "Zrinjskog".

Gledajući statistiku Mostarci su u seriji od pet pobjeda (ukupno devet) i nalaze se na prvom mjestu (uz utakmicu manje), Trebinjci su posljednji na tabeli sa 11 bodova, a u posljednjih pet utakmica imali su po jednu pobjedu i neriješeni rezultat uz tri poraza.

Trener Trebinjaca Marko Maksimović je istakao da je ekipa Zrinjskog u posljednjih nekoliko godina dominantna u BiH fudbalu sa dosta odličnih pojedinaca, a predvođeni su sa klupe Sergejom Jakirovićem.

"Mi nismo u situaciji da prijetimo, a pogotovo Zrinjskom koji je i u Evropi imao uspjeha. Ali, niko nam ne može oduzeti vjeru i nadu. Mi možemo da obećamo ono što smo radili u prethodne tri utakmice, a to je naš maksimum borbe, agresivnosti i tako da dođemo u šansu protiv dobre ekipe iz Mostara. Vjerujem u ove momke, a u ekipi je došlo do nekih rotacija jer neki igrači koji nisu igrali u prethodnom periodu dobijaju veću minutažu. Moj mentalitet i razmišljanje je da idemo da pobijedimo, a da li možemo to uraditi pitaće se protivnik koji je bolji kvalitetom, ali na nama je da se nadamo i da damo sve od sebe", jasan je Maksimović.

Denis Stojković je naglasio da vjeruje u mogućnosti pobjede njegovih saigrača.

"Dobro smo trenirali i ta atmosfera sa treninga se prenosi i na teren. To se vidjelo u prošloj utakmici, a nadam se i protiv Zrinjskog", rekao je Stojković.

Utakmica se igra u Policama u nedjelju sa početkom u 14.30 časova, a glavni sudija je Adis Mulahasanović (Sarajevo), a pomoćnici su Dženan Milić Dženan (Sarajevo) i Mirza Čejvanović (Tuzla).