zoran-milanovic-1.jpg

Predsjednik Hrvatske komentarisao je ponovno prebrojavanje glasova za potpredsjednika i predsjednika Srpske i dao podršku predsjedniku SNSD Miloradu Dodiku.

Pokušava se organizovati banjalučki majdan. Sve što sam rekao o Dodiku, mislim to i dalje. On je od svih mogućih opcija za Hrvate najprihvatljiviji. CIK, koji nije pod njihovom kontrolom, izbrojala je 30.000 glasova prednosti u odnosu na Trivićku. Na biračkom tijelu koje je manje od 600.000. Kakav je to kriterijum i kakva je to uopšte država u kojoj se ponovo prebrojavaju glasovi? To je suludo. To potkopava demokratiju, rekao je Milanović.

Kaže da je Dodik uvjerljivo dobio te izbore.

– Kome je u interesu haos i da se gura kandidatkinja bog te pitaj kakva, koja priča monumentalne gluposti, zato što se Dodik zamjerio SAD. Pokušava se tamo rasturiti – rekao je Milanović, prenosi N1.

– Ne može cijela država prebrojavati glasove jer je u nekom selu, nekoj kasabi se neko napio i pala mu vreća u potok. Dodik je uvjerljivo pobijedio – kaže Milanović

– Govorite šta hoćete, postoje izborna pravila. On ih nije mogao prekršiti. Isto bih rekao za svakoga. Ide se u prebrojavanje glasova, sad vam ne mogu dokazati, ali to sam rekao da će se dogoditi svojim saradnicima prije 5 dana. Kriterijum za ponavljanje izbora su zato što ona nije dobila nijedan glas u selu svoje babe i u selu svoje zaove – rekao je Milanović.