Grebak_2.jpg

Rehabilitacija magistralnog puta Nevesinje – Mostar uz lijepo jesenje vrijeme dobro napreduje. Očekuje se da početkom naredne sedmice bude završena najzahtjevnija dionica od Nevesinja do prevoja Grebak.

Iz preduzeća "HP investing" uvjeravaju da će radovi na preostalom dijelu saobraćajnice teći još brže. Biće omogućeno i da se pristupni put izgrađen za potrebe vjetroelektrane "Grebak" iskoristi kao alternativna saobraćajnica.

Elvir Čomor iz preduzeća "HP investing" kaže da radovi teku planiranom dinamikom. Naglašava da su investitor JP "Putevi Republike Srpske"  i nadzor Institut za građevinarstvo Banjaluka tražili od izvođača radova da se presvlačenje asfalta izvodi čitavom širinom kolovoza što zahtijeva potpunu obustavu saobraćaja.

Prema njegovim riječima, takvo tehničko rješenje omogućava kvalitetnije izvođenje radova.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović kaže da je očekivano interesovanje građana za ovaj projekat s obzirom na to da je saobraćajnica Nevesinje – Mostar jedna od najfrekventnijih u istočnoj Hercegovini.

− Po prvi put se u 50 godina radi potpuno presvlačenje ove saobraćajnice novim slojem asfalta i razumljivo je interesovanje privrednika, ljudi koji rade u Mostaru i svih građana – ističe Avdalović i dodaje da je ovaj put od najvećeg strateškog značaja za opštinu Nevesinje.

Avdalović očekuje da se najveći dio radova na rehabilitaciji saobraćajnice završi ove jeseni.

U zoni izvođenja radova saobraćaj se obustavlja od 8.00 do 17.00 časova.

Radi se rehabilitaciji postojeće kolovozne konstrukcije u dužini od 10,7 kilometara, a vrijednost radova je oko 3,3 miliona maraka.