Kk leotar 2.jpg

U prijateljskoj utakmici u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" KK "Leotar" je pobijedio KK "Posušje" iz istoimenog mjesta 85:65 (17:13, 26:14, 28:14, 14:24). Trebinjci su u susretu dva člana Premijer lige BiH tokom svih 40 minuta bili bolji i zasluženo su došli do pobjede.

Ovo je treća utakmica Leotara u posljednjih nekoliko dana jer su u Istočnom Sarajevu izgubili od KK "Slavija" 90:82 kao i u Sarajevu od KK "Spars"72:70.

Igrači koji su igrali večeras su roster trebinjske ekipe i na njih Ičelić računa u prvenstvu. 

U nekim trenucima prednost je iznosila i preko 30 koševa razlike, ali ipak na kraju utakmice gosti su smanjili jer su posljednjih deset minuta dobili sa deset koševa prednosti.

kod domaćina najefikasniji je bio Šakotić, a kod gostiju Špirić.

Nakon utakmice trener Marko Ičelić naglasio je da su njegovi igrači u jednom ciklusu utakmica i da se osjetio umor kod njih.

"Spremamo se za prvenstvo da izvučemo maksimum. Imaćemo oscilacija u igri jer je sedam novih igrača u timu, dosta mladih momaka koje treba uklopiti i potrebni su nam podrška i strpljenje da bi se to odradilo na pravi način. Ovo je sve što imamo, deset domaćih momaka, a tu su i dva da nam pomognu. Pokušaćemo jakim treninzima i kroz jedan uporan rad da dođemo do dobre igre za nas", istakao je Ičelić.

KK "Leotar": Pavlović 10, Košanin 6, Aleksić 9, Milović 3, Bojanić 2, Adžić 12, Milidragović 4, Šakotić 18, Milanović 8, N. Đurasović Albijanić 10, Mijatović 2. Trener: Marko Ičelić.

KK "Posušje": Ramljak 4, Biško, Kvesić, Kovač 5, Širić 17, Mandić 5, Zlomislić 15, Leko 11, Vigins 6, Đerek 2. Trener: Hrvoje Vlašić.