Fk leotar.jpg

U 12. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" u Policama dočekuje FK "Željezniča" iz Sarajeva. Ako pogledamo tabelu domaćin se nalazi na posljednjem mjestu sa osam, a gosti dijele prvo mjesto sa 19 bodova.

Trener Marko Maksimović je pred svoj debi na klupi Leotara istakao da je ova reprezentativna pauza iskorištena na najbolji način da se igrači pidignu na psihološkom i fizičkom planu.

"Pobjednički mentalitet koji treba da steknemo ne može da dođe sam od sebe već dobrim radom i rezultatima. Igrači su se na ovim pripremama dobro ponašali, radili i trenirali. Na osnovu toga stručnom štabu i meni daje optimizam da (uz jednu borbu i zalaganje kakvo je bilo protiv Slobode) se nadamo dobrom rezultatu. Radom i stvaranjem dobrih navika možemo doći u situaciju da se ne bojimo nikoga. Dolazi nam ekipa koja ima izuzetne pojedince, a sa klupe su predvođeni dobrim trenerom Edisom Mulalićem. Ja sam optimista što se tiče ekipe i njihovog ponašanja i nemam dilemu da će dati maksimum", jasan je Maksimović.

Igrač Miloš Aćimović je rekao da je atmosfera u ekipi dobra i radna, a da je novi trener sa sobom donio energiju i pred igračima je postavio neke nove zadatke.

"Ako ispunimo sve te zadatke biće sve kako treba. Ekipa Željezničara je dosta pokazala u ovoj sezoni i sigurno neće biti lako. U ime svih igrača mogu da obećam jedno veliko zalaganje, borbu za svaku loptu i samo tim pristupom možemo doći do pozitivnog ishoda", poručio je Aćimović.

Igrači i uprava trebinjskog kluba pozivaju sve ljubitelje fudbala da dođu na stadion da svojim bodrenjem i navijanjem budu 12 igrač.

Utakmica počinje u subotu u 15:00, a glavni sudija je Frano Jelić (Široki Brijeg), sa pomoćnicima Jurom Musom (Čitluk) i Markom Zelenikom (Mostar).

DVA NOVA IGRAČA U LEOTARU

U redove Leotara tokom pauze stigla su dva nova igrača - Dejan Uzelac i Haris Handžić. Uzelac, 1993. godište, igra u odbrani i do sada je igrao u FK "Banat" Zrenjanin, FK "Proleter" Novi Sad, FK "Drina" Zvornik, FK "Željezničar" i FK "Olimpik" oba Sarajevo, FK "Metalac" Gornji Milanovac, FK "Sloboda" Tuzla, FK "Kolubara" Lazarevac.

Treba naglasiti da je sarađivao sa trenerom Maksimovićem u Borcu kada je ovaj klub prošle godine osvojio šampionsku titulu BiH.

Handžić, 1990. godište, napadač je i u svojoj karijeri ima pet titula šampiona u tri države, dvije sa FK "Sarajevo" i HNK "Zrinjski" (BiH), NK "Rijeka" (Hrvatska) i FK "Leh" iz Poznana (Poljska), a igrao je još za FK "Velež" Mostar, FK "Rudar" Prijedor, FK "Vaduz" Lihtenštajn, FK "Borac" Banjaluka, FK "Radnik" Bijeljina, FK "Ufa" Rusija, FK "Debrecen" Mađarska, FK "Al Ahed" Liban. Handžić ima i jedan nastup u A reprezentaciji BiH 2008 .godine.