Dodik orban.jpg

Viktor Orban, premijer Mađarske, obratio se putem video poruke narodu Republike Srpske poručivši da su pred njim važni izbori, te je naveo da je oduvijek podržavao Milorad Dodika, koji je kandidat za predsjednika Republike Srpske.

Orban je rekao da je Dodik dobar prijatelj Mađarske i mađarskog naroda, i dodao da je ponosan na njihovo lično prijateljstvo.

„Mađarska i Srbija su susjedi, ali Mađarska i Republiku Srpsku smatra svojim počasnim susjedom. Zato je ono što se kod vas dešava i za nas veoma bitno. Ima uticaja na Mađarsku i na cijeli region, ali naravno utiče i na vaše živote, dakle na živote naših prijatelja“, izjavio je Orban.

Govoreći o Dodiku, Orban je rekao da je on spreman očuvati mir i naglasio da je otvoren za dijalog.

„Predstoje vam važni izbori. Dobro poznajem vašeg predsjednika, gospodina Dodika, koji je dobar prijatelj Mađarske i mađarskog naroda, a i ja sam ponosan na naše lično prijateljstvo. U njemu sam upoznao čovjeka koji je spreman očuvati mir, koji je otvoren za dijalog, koji se zalaže za poštivanje Dejtonskog sporazuma, i koji uvijek i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda. Oduvijek sam ga podržavao, zato želim i ubuduće sarađivati sa njim. Nadam se da ću i nakon izbora imati priliku za to. Bog blagoslovio sve Srbe na cijelom prostoru Balkana“, poručio je Orban.

Opšti izbori u BiH održavaju se u nedjelju 2. oktobra.