Rajko capin sp.jpg

Trebinjski socijalisti su i ovoga puta kao kandidata za Narodnu skupštinu Republike Srpske kandidovali Rajka Ćapina - predsjednika gradskog odbora, odbornika u Skupštini grada, dugogodišnjeg sportskog radnika i direktora Doma penzionera.

Ćapin kaže da socijalisti s pravom očekuju siguran mandat u Izbornoj jedinici devet, što pokazuje svakodnevna komunikacija sa građanima, koji prepoznaju Socijalističku partiju kao istinskog predstavnika naroda.

"U cijeloj Izbornoj jedinici devet imamo podršku građana, jer je kod socijalista uvijek čovjek bio na prvom mjestu. Ljudi vide ko smo i šta smo. Ni ja ni moje kolege nismo u politici godinu ili dvije dana, dobro nas poznaju i zato mi je drago što imamo podršku na terenu", poručio je Ćapin.

On je istakao da su u fokusu SP-a ideje solidarnosti i jednakosti - da svi građani imaju ista prava i mogućnosti

"Kao socijalista, svoje političke neistomišljenike, posmatram i poimam kao političke takmace, nijednog trenutka ne upadajući u zamku ili iskušenje da svoj politički angažman zasnivam na manipulacijama, jeftinom populizmu, intrigama i podmetanjima bilo koje vrste, devalvirajući nečiji politički stav i promišljanje", naveo je Ćapin, koji se nalazi na poziciji tri na listi SP-a za Narodnu skupštinu.

Ćapin naglašava da je neupitna pobjeda vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, ali da je važno da Hercegovina ima svoje predstavnike na koje može da se osloni i koji za nju nešto mogu da urade.

"Zato je važno da socijalisti budu dio tima iz Hercegovine, da zajedno radimo za dobrobit naše regije. Imamo još dosta posla da uradimo za Hercegovinu i zato je važno da se čuje glas njenih najbljih predstavnika", istakao je Ćapin.

Prema njegovim riječima, socijalisti su kroz protekle godine dokazali da mogu da budu pokretači promjena, predlažu nove javne politike koje obezbjeđuju stabilno funkcionisanje cjelokupnog društva.

FB_IMG_1664254685849.jpg

"U ovom trenutku, osim dugoročno planirane ekonomske politike, neophodno je da u vremenu koje je pred nama obezbijedimo mir i stabilnost. Vjerujem da upravo SP to nudi biračima zajedno sa zajedničkim kandidatima za predsjednika Republike Srpske Miloradom Dodikom i srpskog člana Predsjedništa BiH Željkom Cvijanović", naglasio je Ćapin.

On je naveo da Trebinje može da bude primjer svima u Republici Srpskoj kako se zajedničkim djelovanjem, jedinstvenim nastupom i spremnošću za rad - grad može promijeniti na bolje za svega jedan mandat.

Ćapin je pozvao Hercegovce da podže listu Socijalističke partije Petar Đokić i zajedničke kandidate za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.