Koncert trio.jpg

U Kulturnom centru održan je koncert klavirskog trija u kojem su na klaviru Sonja Marković, violini Sonja Vojvodić i violončelu Ana Zakrajšek.

Jednočasovno program prošao je kao tren, a mnogobrojna publika uživala je u djelima Asora Pijacola ("Četiri godišnja doba u Buenos Airesu"), Arva Parta ("Ogledalo u ogledalu"), Arno Babadžaniana ("Elegija") i Jozefa Hajdna ("Klavirski trio Hob.XV/25.br.39 G-dur").

Sonja Vojvodić koja radi u Crnogorskom simfonijskom orkestru je zadovoljna večerašnjim koncertom i reakcijom publike. Naglašava da se njih tri poznaju od studentskih dana i da su puno radile zajedno.

"Ovo je samo jedan od naših niza programa, a nas tri smo u Beogradu završile osnovne i masters studije. Nas je prvo spojilo prijateljstvo, a nakon toga i muzika. Kako sviramo različite instrumente još tada smo odlučile da budemo klavirski trio. Imamo još dosta zajedničkih sastava gdje se smjenjujemo i sviramo zajedno, ali ovo je nama najdraži i najljepši sastav. Ima više razloga, a jedan od njih je što nama gudačima odgovara da sviramo sa pijanistom. Program smo zajednički odabrali i odlučili da bude šarolik iz svih epoha po malo", rekla je Vojvodić koja je do sada dosta puta nastupala pred trebinjskom publikom.

Ovaj koncert održan je nedavno i u Perastu.