vukanovic sds.jpg

Opozicionom bloku i ovoga puta važniji su sopstveni interesi svake partije ponaosob, nego zajedničko djelovanje, pa su SDS i PDP po ko zna koji put okrenuli leđa lideru Liste za pravdu i red Nebojši Vukanoviću.

Vukanovića ovoga puta nisu pozvali na opozicione tribine u Bileći, Nevesinju, Gacku, Ljubinju, Foči i Višegradu, pa je Vukanović odlučio da organizuje sopstvene tribine u ovim mjestima, kako bi, kako je naveo, otvoreno razgovarao sa građanima.

Nije tajna da SDS direktno radi protiv Vukanovića i njegovog kandidata za narodnog poslanika Milana Nikčevića u Gacku, da mu se bukvalno otima svaki potencijalni glas, a ista situacija je i u Foči. Nimalo bolja situacija nije ni u Bileći, gdje je, poslije Trebinja, najjače Vukanovićevo uporište.

SDS na sve načine pokušava da obezbijedi dva mandata za Narodnu skupštinu, svjestan da PDP nema ni teoretsku šansu za direktan mandat u Izbornoj jedinici devet. Zato su sve svoje snage usmjerili na Vukanovića, jer je bez glasova u Gacku, Nevesinju i Foči upitan direktan mandat Liste za pravdu i red. To je, s druge strane, siguran prolaz za dva kandidata SDS-a.

vukota vukan.jpg

Koliko je važna borba za svaki opozicioni glas najbolje govori podatak o najnovijem istraživanju javnog mnjenja koje ukazuje da će u Nevesinju cjelokupna opozicija sa DNS-om i SPS-om imati duplo manje glasova od samog SNSD-a. Ti podaci upalili su crveni alarm, nakon kojih je SDS u dijelu Izborne jedinice devet okrenuo leđa Vukanoviću.

"Da li je mudro da mene koji rasturam sistem i nanosim najjače udarce, i bez lažne skromnosti imam određen ugled i popularnost u narodu, drže po strani, to nije moj problem. Sa saborcima nastavljam da se borim, korektno i viteški za opštu stvar, i rasturam sistem po šavovima sa jednim telefonom, nekoliko upaljača i flajera", poručio je Vukanović opozicionim liderima.

On kaže da ga ljudi iz Hercegovine konstantno pitaju zašto ga nema na opozicionim tribinama, a da su jedine gdje je bio bile one u Trebinju i Berkovićima.

Vukanoviću iz SDS-a zamjeraju i prijetnje upućene privrednicima u Trebinju koje je prvo prozvao u Berkovićima, a zatim i na tribini u Trebinju, smatrajući da to može samo da smanji rejting opozicije, jer ti isti privrednici zapošljavaju veliki broj radnika koji na taj način prehrađuju svoje porodice. 

To je samo kap koja je prelila čašu, a stvaran razlog za izbjegavanje Vukanovića na tribinama koje organizuju SDS i PDP je borba za opozicione glasove i nema sumnje da će ovo i te kako naškoditi izbornom rezultatu Liste za pravdu i red u Izbornoj jedinici devet, pa joj čak i ugroziti siguran mandat.

306795516_659684102185021_6705691790365872098_n.jpg