vlada-rs.jpg

S ciljem objektivnog informisanja građana Republike Srpske, a po pitanju odluke o isplati finansijske podrške od 750 KM za nezaposlene roditelje iz višečlanih porodica, Vlada Srpske danas je objavila tehničke ispravke.

- Odluka Vlade Republike Srpske o isplati ove podrške objavljena je 15. septembra, ali u Službenom glasniku danas će biti objavljena izmjena ove odluke zbog štamparske greške gdje se, umjesto riječi "najstarije" sada mijenja i navodi "najmlađe" - ističe se u saopštenju.

Objava tehničke ispravke ne odgađa primjenu odluke, koja teče od 15. septembra.

- Na ovaj način, ističemo da odluka sada glasi da pravo na novčanu podršku od 750 KM ostvaruju nezaposleni roditelji iz višečlanih porodica sve dok je jedno od četvoro ili više djece maloljetno - naglašava se u saopštenju Vlade Srpske.

Takođe, naglašava se i da se pravo na podršku ostvaruje ako je nezaposlen jedan od roditelja (otac ili majka), a ne samo majka, kako je to do sada često interpretirano u javnosti.

Isplata pomoći od 750 KM mjesečno do kraja godine nezaposlenim roditeljima sa četvoro i više djece počinje sutra, najavio je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik.