Zovi do.webp

Živiničanin A.Đ. koji je smrtno stradao na izvođenju radova u iskopu tunela "Zovi Do" u mjestu Džinova mahala, opština Nevesinje, još nije izvučen iz ruševina.

Slučaj je policiji prijavljen u nedjelju, kada se obrušio dio tunela koji se radi za potrebe gradnje HE Dabar, gdje je A.Đ. smrtno stradao, a još dva radnika su povrijeđena i smještena u JZU Bolnica Nevesinje.

"Tijelo nastradalog A.Đ. još nije izvučeno iz tunela, a pored još dvojice njegovih kolega koji su izvučeni i prebačeni na dalju hospitalizaciju, u tunelu nije ostalo više radnika, pa se pouzdano zna da je nesrećni Živiničanin jedina žrtva", kaže Srđan Vukanović, portparol Okružnoj javnog tužilaštva Trebinje.

U ovom tužilaštvu čiji tužilac će zajedno sa službenicima Policijske uprave Trebinje izvršiti uviđaj na licu mjesta kada se steknu uslovi za vršenje uviđaja, za sada su saopštili samo to da su odmah počeli radovi na raščišćavanju materijala koji se obrušio, ali je za sada neizvjesno kada će se moći izvući tijelo A.Đ.

"Ne možemo licitirati sa vremenom, jer se mora oprezno raditi na raščišćavanju, tako da za sada nemamo informacije kada bi se moglo doći do nastradalog Živiničanina", rečeno je kratko u Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje.