Zok leotar.jpg

ŽOK "Leotar" se priprema za početak prvenstva u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske koja broji 12 ekipa. Pripreme su počele prije mjesec dana i prema riječima trenera Miše Pešića njegova ekipa je jača u odnosu na proteklu sezonu.

"Jači smo za dvije igračice koje su igrale ovih godina Premijer ligu, a to su Angelina Divljan i Ana Vukoje. Njih dvije će nam puno pomoći i nadamo se boljem plasmanu nego u prošloj sezoni. Ove godine sa nama neće biti Jelena Kozić (Bakmaz), a sve ostale igračice iz prošle sezone su na okupu. Ovo su sve djevojke koje idu u srednju školu i nadam se da ćemo ove godine igrati neku zapaženu ulogu. Hvala Gradskoj upravi na podršci da žensku odbojku podignemo na neki viši nivo u odnosu na prethodne godine. Mi imamo dobru bazu jer trojica mojih kolega radi sa oko 100 djevojčica i iz naših redova popunjavamo mjesta djevojaka koje odlaze na fakultet", rekao je Pešić.

Iz Studentskog odbojkaškog kluba "Mostar" u Leotar su stigle Angelina Divljan (31) koja je u svojoj karijeri nastupala za ŽOK ,,Gacko”, UOK ,,Banja Luka Volley”, OK ,,Derventa” i SOK ,,Mostar”, a igra na poziciji primača kao i Ana Vukoje (22) koja igra na poziciji tehničara i do sada je nastupala za OK ,,Hercegovac” iz Bileće i SOK ,,Mostar”.

IMG_1118-min.jpg

Angelina Divljan je stigla na jug Hercegovine kao prijatelj kluba sa željom da svojom igrom da što veći doprinos dobroj igri Leotara.

"Iznenadila sam se kvalitetom igračica i vidjela sam kod njih ambicioznost, volju i želju za radom. Sa trenerom Pešićem i povremenim dolaskom Zorana Vidakovića mogu se napraviti odlični rezultati. Ana i ja možemo svojim iskustvom i znanjem da damo vjetar u leđa mladim djevojkama, da vide i da nauče nešto od nas", objasniala je Divljan.

Prvenstvo počinje 24. septembra, a u prvom kolu Leotar dočekuje ŽOK "Radnik" iz Bijeljine.