Fk leotar.jpg

Osim redovne pres konferencije pred sutrašnju utakmicu protiv FK "Sloboda" iz Tuzle predstavljen je i novi trener FK "Leotar" Marko Maksimović. Novom treneru će pomagati Oleg Ćurić, Damir Memišević i Anel Ramić, trener golmana biće Darko Jegdić, a kondicioni Srđan Kuljić.

Predsjednik Upravnog odbora FK "Leotara Rajko Mičeta je naglasio da je sa novim trenerom došla i nova energija.

"Uvjeren sam da će sa njim doći i novi vjetrovi, a da će klub krenuti naprijed. Nadamo se da će od prve utakmice biti vidljiv pomak u odnosu na period koji je iza nas. Koliko god je mlad i ambiciozan iza Maksimovića stoje djela što je i potvrdio u radu sa FK 'Borac'", rekao je Mičeta.

Trener Marko Maksimović je naglasio da se u Trebinju osjeća kao domaći, sve mu je poznato jer se vratio u klub u kome je proveo nekoliko lijepih mjeseci.

"Da je situacija idealna nije, a sigurno ne bih bio ni ja ovdje. Privuklo me što volim izazove, a ono što želim ovdje da uradim kao trener je da vratim DNK Leotara koji se izgubio. Ovdje je uvijek bilo borbeno, tvrdo i jako. U Trebinju je mogao neko da pobijedi, ali morao je da bude baš dobar. Ekipa se mora promijeniti jer ne mogu se dešavati stvari da ne trče. Svjestan sam da je ovo proces i moramo da radimo studiozno. Samo ću reći - u koliko nešto ne mogu da napravim da ću otići", jasan je bio Maksimović.

Prema riječima Maksimovića, poznaje sve ekipe u Premijer ligi pa prema tome i igrače Leotara, a na prvom treningu im je rekao da oni imaju mnogo razloga da budu ljuti na sebe.

"Ako izgubiš nekoliko utakmica sa tri-četiri gola razlike šta ima trener sa tim. Moraš da budeš ljut na sebe, jer ako gubiš sa jednim golom možeš na kraju utakmice da izjednačiš. Ako izgubiš sa tri gola razlike šta ti vrijedi počasni gol od kojeg koristi ima samo samo onaj koji je dao i to zbog statistike. Igrači se moraju truditi, trčati i boriti se jer je nemoguće da ti igraš fudbal, a ne boriš se. Osnovni zadatak je trčanje, a ovdje u ekipi ima vrhunskih igrača kao i mladih koji žele da se dokažu. U principu, niko od nas ne može za igrače da trči i da se bori", istakao je Maksimović.

Potvrđeno je da u redove Leotara dolaze dva provjerena igrača koja iza sebe imaju titule prvaka i koji su igrali u inostranstvu. Oni će u Police da dođu za dva dana.

Jedan od asistenata novog trenera Oleg Ćurić će sa klupe da vodi Leotar u utakmici protiv Slobode u 11. kolu Premijer lige BiH.

"Svjesni smo značaja utakmice i znamo da se radi o jednoj iskusnoj i čvrstoj ekipi. Svako od igrača koji istrči sutra mora dati svoj maksimum. Jednom pobjedom ušli bi mirnije i sigurnije u nastavak rada. Mislim da će presuditi agresivnost i želja, a ako je budemo imali kao na prvom treningu kod novog trenera mislim da rezultat neće doći u pitanje. Svi igrači su na raspolaganju sem Matkovića (kartoni) i Đuderija (povreda)", objasnio je Ćurić.

Utakmica sa Slobodom igra se u Policama u nedjelju sa početkom u 16.00 časova.