zastave srpske i srbije.jpg

Grad Trebinje zajedno sa Konzularnom kancelarijom Srbije u Trebinju organizuje sutra, 15. septembra, obilježavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na Trgu slobode, u 10.30 časova.

Planirano je obraćanje gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića i šef Konzularne kancelarije Republike Srbije u Trebinju Miroslava Markovića. Nakon toga će svi zajedno, učesnici programa i građani, moći da prate centralni događaj povodom ovog Dana koji se održava u Bijeljini.

"Pozivamo građane i predstavnike institucija da se na svim zgradama republičkih institucija, javnih ustanova i preduzeća, privatnih preduzeća i objekata, kao i na svim javnim mjestima (trgovima, saobraćajnicama i sl.) istaknu zastave Republike Srpske", naveli su iz Gradske uprave. 

Osim toga, iskkoristili su ovu priliku da pozovu sve građane Trebinja da na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na vidno mjesto na svojim kućama, balkonima ili automobilima, istaknu srpsku trobojku, čime će se i naš grad pridružiti proslavi ovog značajnog praznika, koji zajedno proslavljaju Srpska i Srbija.