Fk leotar rudar.jpg

U 10. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" igra u gostima kod FK "Igman" iz Konjica, a utakmica će se odigrati u nedjelju na stadionu FK "Mladost" Doboj kod Kaknja.

Gledajući tabelu, novi član najelitnije BH fudbalske lige nalazi se na posljednjem mjestu sa 6 bodova, a Trebinjci imaju bod više i nalaze se na 11 mjestu.

Nakon kiksa u prošlom kolu kada je Leotar izgubio utakmicu protiv Posušja došlo je i do promjene na klupi i Marko Vidojević više nije trener trebinjskog premijeligaša.

Na pres konferenciji vršilac dužnosti šefa stručnog štaba Damjan Ratković je naglasio da su nedjeljni rivali u prethodnom kolu doživjeli poraze.

"Sigurno da nas čeka zahtjevna utakmica, a za nas je najvažnije kakvi ćemo biti na terenu. Moramo biti strpljivi, da podignemo energiju i kreativnost u odnosu na prethodnu utakmicu. Ekipa Igmana je spoj mladosti i iskustva i ona se ne smije podcijeniti jer ima u svojim redovima igrače sa dugogodišnjim stažom u Premijer ligi. Svakim rezultatom osim poraza bi bili zadovoljni", rekao je Ratković.

Ratković se osvrnuo i na odlazak trenera Marka Vidojevića i njegovu novu ulogu.

"Poljuljani smo i rezultati nam nisu išli na ruku. Gledaćemo da izvučemo pouke iz grešaka koje smo pravili i da gledamo naprijed. Ja sam vršilac dužnosti šefa stručnog štaba do izbora novog trenera, ali ono što mogu da obećam u ime svih je da ćemo biti disciplinovani, borbeni i agresivni na terenu", jasan je Ratković.

Najbolji igrač u dosadašnjem dijelu Ognjen Todorović je rekao da je atmosfera bila malo poljuljana, ali igrači treba da naprave reakciju nakon smjene trenera jer je velika zasluga igrača za slabije partije i rezultate.

"Mi smo ti koji moramo da napravimo reakciju i pokazati karakter u ovom teškom momentu i dati sve od sebe da izvučemo pozitivan rezultat u narednoj utakmici", pojasnio je Todorović.

Leotar ide na gostovanje u punom rosteru jer nema igrača koji će izostati zbog kartona ili povreda. Utakmica se igra u nedjelju sa početkom u 16.00, a glavni sudija je Aleksandar Njegomirović (Prnjavor), a pomoćnici su Emir Zahiragić i Amir Kadić obojica iz Sarajeva.

NOVOSTI U FK LEOTAR

Fudbaler Leotara David Čavić dobio je poziv za reprezentaciju BiH U-21 koju sa klupe predvodi Igor Janković.

Ovaj mladi Banjalučanin koji trenutno igra za klub iz Polica nalazi se na spisku za prijateljske utakmicu protiv Švajcarske 23. septembra u Sarajevu i tri dana kasnije protiv reprezentacije Slovenije u Kranju.

Trebinjski Leotar je dobio novog igrača, a to je dvadesetogodišnji Denis Stojković koji je potpisao ugovor do kraja sezone. Počeo je trenirati fudbal sa pet godina, a u omladinskom pogonu FK "Juventusa" bio je od šeste do desete godine, nakon toga FK "Torino", FK "Čelzi", zatim je bio u FK "Lask", FK "Olimpija", FK "Partizan", a u Trebinje dolazi iz FK "Rijeka".