Fk leotar.jpg

Fudbaleri Leotara upisali su novi poraz. Ovoga puta na domaćem terenu u Policama. Posušje je odnijelo sva tri boda, a Trebinjci uveliko treba da stave prst na čelo i razmisle šta dalje.

Vidjelo se da ekipa iz Posušja ne odgovara Trebinjcima i ako se prisjetimo u prošlom prvenstvu bile su tri utakmice od toga Trebinjci su izvojevali samo neriješeno 2:2 u Policama, a u pripremnom dijelu prvenstva u februaru u Gradu sunca Posušje je takođe slavilo.

Gosti su poveli u 7. minutu preko Tonija Jovića nakon greške odbrane Leotara, a niko se nije nadao da će to biti i konačan rezultat ove utakmice.

Domaćin je imao šanse u 17. i 18. minutu preko Aćimovića, a u 40. minutu nakon asistencije Čavića Milović je iskosa sa desetak metara šutirao poviše gola. Domaćin je imao i šansu preko Perišića u 41. minutu, ali je njegov šut završio kraj gola.

Tokom drugog poluvremena gosti su zaprijetili u 46. minutu preko Bobana i u 62. minutu preko Dominika Begića, ali njihovi šutevi otišli su preko gola.

Domaćin je od 68. minuta imao i igrača više jer je isključen Horić, ali im ni to nije pomoglo da stvore neke ozbiljne šanse pred golom Posušja.

Nakon 90 minuta radost i slavlje kod gostiju, a razočarenje i tuga kod domaćina.

Trener Marko Vidojević je istakao da je pred utakmicu govorio da je ogromna prednost ekipe koja rezultatski otvori utakmicu.

"Na našu žalost to su bili gosti i nakon toga teško je bilo doći do tečnog pasa i igre da bi se ugrozio gol protivnika. Falio nam je gol, neki završni pas ili neko bolje rješenje. Čestitam na zasluženoj pobjedi jer su uspjeli da poentiraju, a nakon toga odigrali su dosta pametno do kraja utakmice", rekao je Vidojević.

U narednom kolu Trebinjci gostuju FK "Igman" iz Konjica.

Stadion u Policama, 500 gledalaca. Glavni sudija: Elvedin Topuzović (Tuzla). Pomoćne sudije: Enes Đozić (Sarajevo) i Davor Beljo (Mostar). Delegat: Željko Soko (Čapljina). Posmatrač suđenja: Vedran Zovko (Mostar).

FK "Leotar": Puletić, Milović (od 65. minuta Šušnjar), Todorović, Aćimović, Đajić, Perišić(od 80. minuta Albijanić), Cvetković, Cmiljanović(od 65. minuta Pervan), Karić, Čavić (od 46. minuta Georgiev), Matković (od 65. minuta Čubrilo). Trener: Marko Vidojević.

HŠK "Posušje": Kukić, Landeka, Krišto, Hanuljak, Jović (od 68. minuta Pavlović), Šilić(od 58. minuta Dominik Begić), Roca (od 58. minuta Pavković), Horić, Dadić, Krešić, Boban (od 58. minuta Zvonimir Begić). Trener: Ferdo Milin.

Leotar tokom devet kola ima sedam bodova