Rk leotar konferencija.jpg

U prostorijama RK "Leotar" održana je konferancija za novinare pred završnicu Kupa Republike Srpske (koji se igra ovog vikenda) i početak Premijer lige BiH (narednog vikenda).

Završnica Kupa RS igra se u Istočnom Sarajevu gdje se u prvoj polufinalnoj utakmici sastaju "Leotar" i "Borac", a u drugoj "Slavija" i "Sloga" iz Doboja.

Trener Trebinjaca Darko Tavrić je rekao da su rukometaši počeli sa pripremama krajem jula i da su pripreme standardno odrađene, a odigrano je pet prijateljskih utakmica.

"Bilo je dovoljno vremena da uigramo neke stvari koje ćemo odraditi tako da spremno dočekujemo prvo završnicu Kupa Republike Srpske, a zatim i Premijer ligu BiH. U Kupu RS ćemo u subotu igrati protiv RK 'Borac' koji je aktuelni šampion, ali se mi njih ne plašimo. Daćemo sve od sebe, idemo uzdignute glave da damo svoj maksimum i vidjećemo da li će to biti dovoljno", rekao je Tavrić.

Strateg Trebinjaca osvrnuo se i na početak Premijer lige u kome će Leotar igrati bez Tomića, Ivanovića, braća Kovač, Stojanović, ali tu su novi igrači poput Dimitrijevića, Stankovića, Rackovića.

"Juče smo dobili novog igrača Vladimira Stankovića koji će sa nama ići na završnicu Kupa, ali će trebati period da se ekipa prilagodi njemu i on ekipi. Ovoj ekipi je važan svaki šraf bez obzira na veličinu da bi taj mehanizam bio kako treba. Prošlogodišnja ekipa je imala jednu jaku grupu koja je dobro radila cijelu sezonu. Mislim da smo doveli dobra pojačanja i da ćemo ove godine pokazati zavidan rukomet uz jedan iskorak naprijed", jasan je Tavrić.

Predsjednik RK "Leotar" Stevan Bekan je istakao da će uprava kluba uraditi sve da obezbijedi igračima i stručnom štabu najbolje uslove za rad.

"Važno je istaći da je u posljednjih pet godina ovaj klub podigao standard i kad je u pitanju igra, a i organizacija kluba. Nema igrača kome se nešto duguje. Naše ambicije su velike. Idemo u Istočno Sarajevo na Kup RS da ga osvojimo, iako smo svjesni ko nam je protivnik u polufinalu. Što se tiče Premijer lige, cilj nam je biti u vrhu tabele. Uz sve naše ciljeve tu treba naglasiti da će biti prostora za afirmaciju mladih igrača koji su na pragu prvog tima jer su oni budućnost našeg kluba", rekao je Bekan.