nenad nesic dns.jpg

„Ove godine obilježavamo 30 godina postojanja Republike Srpske. Ovo je godina i kucnuo je čas kada se, kao naši borci, moramo ogrnuti srpskom trobojkom, a odbaciti crno bijelu zastavu koju već 16 godina nad nama drže SNSD, SDS i PDP. 16 godina je prošlo u njihovim optužbama i svađama a da Republika Srpska od toga nema nikakav ili mali napredak“, rekao je Nenad Nešić, predsjednik DNS i kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH.

On je dodao da je vrijeme za Treći put DNS-a.

„To je put odbrane nacionalnog interesa Srba i obezbjeđivanje nacionalnog jedinstva. Kada pobjedim to ću uraditi. U Sarajevu neću predstavljati samo sebe nego svakog Srbina i zato ću prema svima postupati odgovorno i tražiti da budu odgovorni. Neće biti posebnih sjednica da bih pobijedio bilo kog Srbina nego će ih biti samo ako postoji potreba da pokažemo jedinstvo, snagu i neuništivost Republike Srpske. Bošnjačkoj političkoj eliti poručujem – BiH može opstati samo ako jača naša kuća Republika Srpska. Ako mi razvijemo Srpsku, a vi Federaciju - BiH može biti jedna lijepa ulica u kojoj smo dobre komšije. Vrijeme je da izađemo iz 1992“, istakao je Nešić.

Kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH dodaje da treći put DNS-a nije prazna priča, već da je to ozbiljan program koji će donijeti rast 5% godišnje i obezbjediti plate od 2.000KM.

„Prosječne penzije moraju biti 50% od prosječne plate. Privrednici koji zaposle bar 30 ljudi 3 godine neće plaćati poreze i doprinose. Majke četvoro i više djece imaće platu jer su heroji Srpske a za 1.000 mladih izgradićemo stanove da bi ostali da žive širom Republike. Zaposlićemo 10.000 mladih, a za one ispod 35 godina koji su samostalni preduzetnici i privrednici ispod prosječnih primanja ukinućemo porez. Ne želimo da rušimo već da gradimo. Da povezujemo ljude, da povezujemo Srpsku. Jedino što ćemo rušiti su barijere tako što ćemo graditi puteve, mostove, pruge i aerodrome. I zato mi je posebna čast što sam juče bio jedini predsjednik političke partije iz RS na Otvorenom Balkanu koji je simbol svega toga. Tamo je i nama mjesto i tamo ću nas uvesti kao član Predsjedništva BiH“, poručuje Nešić.

On dodaje da Srpska može i mora dinamično, snažno i jako naprijed.

„To može samo ako vjeruje u sebe a ne glavne glumce crno bijelog filma. Oni nude samo dalje propadanje, mržnju i nemaju plan. Treći put DNS-a je put Republike Srpske ka vrhu. Sve drugo su stranputice koje predugo gledamo“, zaključio je Nešić.

„Republika Srpska je najljepša zemlja zapadno od Drine i neizmjerna mi je čast što sam kandidat za predsjednika jedne takve zemlje. Želim da vratimo dostojanstvo instituciji predsjednika Republike Srpkse koje je ozbiljno narušeno zadnjih godina. Zbog toga sam spreman da svo svoje znanje, sav svoj trud rad i svoj život podredim svim našim građanima“ rekao je Radislav Jovičić, potpredsjednik DNS i kandidat za predsjednka Republike Srpske.

On dodaje da je DNS stranka koja ne zagovara podjele i sukobe.

“Mi ne želimo nove ratove, svađe i propadanje svega što imamo. Mi se zalažemo za snažnu Republiku Srpsku i njene institucije u okviru Dejtonskog mirovnog sporazuma. Mi se zalažemo za Treći put koji je jedini mogući i jedini ispravni put za Republiku Srpsku“, kaže Jovičić.

Kandidat za predsjednika Republike Srpske poručuje da je vrijeme da se krene u obnovu svega što volimo.

„Nažalost, u takvom smo stanju da prvo moramo zaustaviti propadanje pa onda započeti napredak kome težimo“, dodaje Jovičić.

„Republika Srpska sa mnom na čelu gradiće dobre odnose sa svima u regionu, Evropi i svijetu. Mi sada nemamo prijatelja ni na istoku ni na zapadu. Za mene je Republika Srpska svetinja i uvijek je stavljamo ispred svih drugih interesa. Prvo Republika Srpska pa tek onda DNS. Pođite sa nama u sigurniju budućnost. Pođimo Trećim putem“, zaključio je Jovičić.