Marihuana nevesinje.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su 29. avgusta 2022. godine, u Nevesinju pronašli zasad indijske konoplje. Policijski službenici su stekli osnov sumnje da ga je zasadilo i uzgajalo lice inicijala N.K. iz Nevesinja.  

Naime, provodeći planske aktivnosti iz zavedenih akcija „Plantaža 2022“ i „Kalibar 2022“ policijski službenici su došli do operativnih saznanja da na području mjesta Ćesim, opština Nevesinje, ima zasad indijske konoplje. Nakon realizovane operativno-taktične mjere i radnje, zasjede, policijski službenici su stekli osnov sumnje da je lice inicijala N.K. zasadilo i uzgajalo pronađeni zasad.

Prilikom lišenja slobode lice N.K. je odbacilo lovački karabin za koji nije posjedovalo potrebnu dokumentaciju.  

Radnjom uviđaja izuzeto je 45 stabljika indijske konoplje, visine do 1,45m, lovački karabin i više predmeta koji su korišteni za održavanje zasada.  

U cilju kvalitetnog dokumentovanja krivičnog djela policijski službenici PU Trebinje su izvršili pretres kuće, okućnice i pomoćnih prostorija koje koristi lice inicijala N.K. na dvije lokacije u Nevesinju, kao i pretres putničkog automobila koje lice koristi. U ovim pretresima oduzeta je određena količina oružja i municije, digitalna vaga, 329 sjemenki koje imaju morfološke osobine sjemenki marihuane i 129 gr. zeljaste biljne materije koja svojim morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.  

Protiv lica inicijala N.K. nakon kompletiranja predmeta biće podnešen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.