Trebinje panorama.jpg

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a rekao je da je od Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju zatražio da se izmjeni Zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata na način da se svi bespravni objekti koji se mogu identifikovati foto snimku Srpske iz 2013. godine smatraju legalno izgrađenim.

"Očekujemo od Vlade Republike Srpske da će u narednih 10 dana utvrditi prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji, a da će ga Narodna skupština Republike Srpske usvojiti na prvoj narednoj sjednici", napisao je Dodik na svom Twiter nalogu.

Inače, incijativu za izmjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata podnio je i Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke kojom je tražio da legalizacija svih stambenih objekata građenih do 2004. godine bude potpuno besplatna.

"Smatram da je ranija inicijativa gradonačelnika Banjaluke, a koja se odnosi samo na Banjaluku, potrebna, ali jednako smatram da to pravo treba da imaju svi u Republici Srpskoj", napisao je Dodik.