Vucji zub.jpg

Članovi Planirskog društva "Vučji zub" Miloš Bodiroga i Marko Paovica, učestvovali su proteklog vikenda, po drugi put, na Sprint triatlon kupu "Kulin Ban" na Boračkom jezeru, koje je ujedno bilo i državno prvenstvo.

Miloš je zauzeo 10. mjesto u ukupnom plasmanu, dok je u svojoj kategoriji zauzeo visoko drugo mjesto.

“Svoje vrijeme sam poboljšao za velikih 10 minuta u odnosu na prošlu godinu i bio 20. Staza je jedna od najtežih jer biciklistički segment ima oko 470 metara uspona i ove godine je na segmentu bila konstantna kiša sa grmljavinom, što nas nije spriječilo da među stotinak učesnika poboljšamo rezultate“, kaže Marko Paovica, dugogodišnji i već nagrađivani rekreativac i član Planinarskog društva „Vučji zub“ iz Trebinja.

Ovogodišnji triatlon kup na Boračkom jezeru imao je međunarodni karakter takmičenja, u okviru kog je staza trčanja u dužini od pet kilometara veoma zahtjevnog i valovitog karaktera, a uključuje i 750 metara plivanja, te 20 kilometara trke biciklima.

Sprint triatlon kup „Kulin ban“ ujedno je i državno prvenstvo u ovoj disciplini.

Članovi Planinarskog društva „Vučji zub“ u proteklih nekoliko godina na skoro svim trejl trkama, triatlon i sličnim takmičenjima kako u zemlji, tako i u regionu ostvaruju zapažene nastupe, a nerijetko i rezultate.