Koncert kombajn kvartet dzez festival trebinje1.jpg

Treće večeri „Trebinje džez festivala“ održan je koncert banjalučkog sastava „Kombajn kvartet“ („Combine Quartet“).

Kvartet u sastavu: Milan Savić (klavir), Stefan Tešanović (gitara), Dejan Đorđević (bas gitara i kontrabas) i Dejan Trkulja (bubnjevi)trebinjskoj publici predstavio se svojim autorskim kompozicijama u kafe baru „Hedonija“.

Dejan Trkulja, diplomirani muzičar, magistar klarineta i bubnjar „Kombajn kvarteta“, izrazio je zadovoljstvo što je njihov bend u izboru programa za prvi festival džeza u Trebinju.

„Čast nam je da smo među svim ovim velikim džez zvijezdama iz regiona. Nadam se da ćemo opravdati priliku koju smo dobili da nastupimo i da će ovaj festival postati jedna tradicija“, rekao je Trkulja

Sa željom da pomiri tradicionalno i moderno, a da u tome pronađe svoj stil i pravac, „Kombajn kvartet“ stvara svoju, autorsku muziku. Prilagođava i na svoj način izvodi džez standarde.

„To jeste okvirno džez, ali tu ima od standardne bosa nove i malo svinga do nekih savremenih uticaja muzike koju svako od nas pojedinačno sluša, pa je kao miks svega toga nastao jedan neobičan proizvod, odnosno, miks autorskih kompozicija“, dodao je Trkulja.

Pored svojih devet autorskih kompozicija, „Kombajn kvartet“ je izveo i kompoziciju „Banjaluka“, koju je napisao američki džezer Kvinsi Džons povodom koncerta koji je održao 1960. u ovom gradu, a specijalni gost na koncertu bio je vokalni solista Nemanja Lakić.

Subota, 27. avgust, rezervisana je za Lenu Kovačević, koja će u okviru „Trebinje džez festivala“ održati koncert u amfiteatru na Crkvini.

Kulturni centar Trebinje organizovao je „Trebinje Džez festival“ uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Kabineta predsjednika Republike Srpske, Grada Trebinja i kompanije M:tel.