ulice-nevesinje-.jpg

Nevesinjske ulice uskoro će imati potpuno novi izgled. Ova hercegovačka opština u zadnjih nekoliko godina bilježi velike investicije a vlast u posljednje vrijeme odlučila je u potpunosti obnoviti putnu infrastrukturu.

Prije samo sedam dana uvedeni su izvođači radova na putevima u posao u Opštini Nevesinje a već sada su vidni rezultati. Opština Nevesinje je podsjetimo započela realizaciju nekoliko infrastrukturnih projekata izgradnje i adaptacije ulica i puteva na području općine, a vrijednost javne nabavke je 1.025.220 KM bez PDV-a.

Iz Opštinskog odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove potvrdili su početak radova i asfaltiranje lokalnih puteva u Biogradu, Rastu, Zalužju, Miljevcu, Živalju, Šehovini, Zagajnicama, Brežinama i Bojištima. Biće asfaltirana i Beogradska ulica i rekonstruisana Ulica Bogdana Žerajića.

Ugovorom je predviđena i sanacija udarnih rupa na lokalnom putu u Drežnju, izgradnja platoa kod Boračke zgrade i trotoara u naselju Gvozd, te sanacija sportskog terena kod Osnovne škole i proširenje sportskog igrališta u Kifinu Selu.

Radovi uveliko traju u naselju Batkovići, a danas su zamjenom ivičnjaka počeli pripremni radovi na rekonstrukciji Ulice Bogdana Žerajića u Nevesinju. Osim navedenog, radovi će podrazumijevati izgradnju potpornog zida i pokrivanje novim asfaltnim slojem na oko 2800 m2 površine.

“Ovim se nastavljaju intervencije na prometnicama u staroj gradskoj jezgri. Istovremeno se rade pripremni radovi za asfaltiranje u više mjesnih zajednica, između ostalog u Zalužju, Rastu i Biogradu”, rekao je narodni poslanik Ilija Tamindžija.