Vk leotar2.jpg

Boravak ekipe Vaterpolo kluba „Banjaluka“ na Ljetnom državnom prvenstvu u Neumu iskorišćen je da se odigraju i mečevi za prvaka Republike Srpske u vaterpolu.

Prvenstva su prvi put održana van Banjaluke, a Banjalučanima je protivnik bio Vaterpolo klub „Leotar".

Pioniri Leotara su poraženi sa 19:9, a najbolji strijelci su bili Gušić i Rost sa po 6 golova, a VK "Leotar" je igrao u sastavu: Grgurević 3, Šupić 3, Veselin Lojpur 2, Kurtović 1, Radulović, Ratković, Miladinović, Vladan Lojpur, Begenišić, Lučić, Mirdinja, Tamindžija, Džonlez, Ćurić i Đurić.

Kadeti Leotara su poraženi sa 19:7 od "Banjaluke", a Trebinjci su igrali u sastavu: Janković 5, Milović, Milivojević, Begenišić, Vujović, Đuzelović, Šupić, Grgurević 2, Jokanović, Čolović, Đurić, Lučić i V. Lojpur.

Vk leotar1.jpg

Treba naglasiti da je Ljetno republičko prvenstvno igrano odmah nakon Ljetnog prvenstva BiH gdje su momci u kategoriji juniora bili drugi, a u kategoriji kadeta treći u državi.

Mlađi pioniri su na otvorenom olimpijskom bazenu "Banje" odigrali utakmicu sa VK "Torpedo" iz Sarajeva, jednog od direktnih suparnika u mlađim kategorijama, kog su pobijedili sa 6:3.

Za VK "Leotar" su igrali: Grgurević 2, Miladinović 1, S. Begenišić 1, Đuzelović 1, V. Đurić 1, Vučinić, Tasovac, L. Đurić, Tamindžija, N. Begenišić, Radulović, Džonlez, Dursun, Milivojević, Papović, Mirdinja, Vasiljević..

Treneri ekipa su Nikola Lješković i Neđo Tasovac.